Spor
  • 20.3.2005 18:58

AKÇAABAT SEBATSPOR 11 HAFTA SONRA GALİBİYETLE TANIŞTI...

GÖKMEN ŞAHİN - ERSEN VEDA KÜÇÜK
TRABZON  - Türkiye 1. Süper Ligi'nin 25. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Akçaabat Sebatspor, kendi evinde ağırladığı Samsunspor'u 3-0'lık skorla geçti. Kırmızı-beyazlılar, 14. hafta Denizlispor karşısında alınan galibiyet sonrası 11 hafta sonra galibiyetle tanıştılar.


Bu sezon ligde 2 galibiyetini alan Akçaabat Sebatspor'da teknik direktör Güvenç Kurtar, basın toplantısına 2 futbolcusu ile geldi. Ligde şanssızlıklar yaşadıklarını belirten Kurtar, "Ligde çok şansızlıklar yaşadık. Galip gelmemiz gereken maçlarda şok yenilgiler aldık. Galibiyet çok güzel bir şey, Samsunspor galibiyeti bizim için bir başlangıç, Akçaabat Sebatspor her takımı yenebilecek güçte. İnşallah bundan sonraki maçları alırız. Bu galibiyet bizim için ilerleyen haftalarda yeşil bir ışık oldu. Ligde kalma mücadelesi veren 4 takımın maçları ayrı bir lig havasında geçecek. Bizim bu takımlarla yapacağımız maçlar bizim kaderimizi belirleyecektir. Ligde kalma barajını 32 olarak düşünüyorum. Ama bu maçlardan çıkacak olan sonuçlar bu puanı aşağıya çekebilir" dedi.


Akçaabat Sebatspor'n 2 golünü atan Yusuf Şimşek ise çok iyi bir takım olduklarını; ancak ligde şansızlıkla yaşadıklarını ifade ederek, "Biz çok iyi bir takımız; ama şansızlıklar bir türlü yakamızı bırakmadı. Samsunspor maçına çok iyi hazırlandık. Bundan sonra oynayacağımız her maçı kazanmak istiyoruz. Bizim Akçaabat Sebatspor camiasına bir sorumluluğumuz var. Bunu da yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bize düştü gözü ile bakanlar, inanmanın başarmak olduğunu göstereceğiz" diye konuştu.


Bayram ise Samsunspor karşısında çok iyi mücadele ettiklerini kaydederek, "Hakkımız olan 3 puanı aldığımız için mutluyum. Bu maça çok iyi hazırlandık. Bundan önceki maçlara da çok iyi hazırlanıyorduk; ama istediğimiz neticeleri bir türlü alamıyorduk. Bundan sonra lig bizim için yeni başlıyor" şeklinde konuştu.


Samsunspor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Sağlam ise Akçaabat Sebatspor'un haklı bir galibiyet aldığını belirterek, "Bugün istemediğimiz süpriz bir sonuç aldık. Bu maçlara futbolcularımızı konsantre etmede zorlanıyoruz. Bu sonuç bizi üzdü. Bize bu sonuç yakışmadı. Geçen hafta ve bu hafta oynadığımız maçlarda 4 puan kaybettik. Kendimiz avantaj sağlayacağımız yerde, bu avantajımızı kaybettik. Ligde sıkıntıya girdik. Bundan sonra eksiklerimiz gidermek için işi sıkı tutacağız. Oyuncularımız gelecek adına kendilerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunlara eğileceğiz ve çözeceğiz" dedi. Sağlam, karşılaşmanın hakemi İsmet Arzuman'ın kendisini tribüne göndermesi ile ilgili olarak ise, "Ben pozisyon gereği, (Allah kahretsin) dedim. Bu lafımdan dolayı hakem beni dışarıya gönderdi. Benim bu pozisyonda hakeme yönelik bir hareketim olmadı. Lafımı yanlış anladı. Profesyonel futbol ve antrenörlük yaşantımda birçok maçta hakemlere karşı yapılan olaylara tanık oldum. Bunların çoğu hep görmezlikten gelinirdi. Bu karşılaşmada ise hakemi karşı bir lafım olmamasına rağmen, bunu üzerine aldı ve beni dışarıya gönderdi. İsmet Arzuman beni yanlış anladı. Eğer üzerine alınmış ise kendisinden ve bütün hakem camiasından özür diliyorum" açıklamasını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER