Gündem
  • 6.5.2013 13:44

"Akçakale’de gümrük faaliyetleri durduruldu”

Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) Avrupa Kooperatifleri Genel Kurulu’na katılan Bakan Yazıcı, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akçakale Sınır Kapısı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olayların hatırlatılması üzerine Bakan Yazıcı, “Yaşanan sorun kontrol altına alındı. Akçakale Gümrük Kapısı’nda rölanti düzeyde devam eden gümrük faaliyetleri bu olaylar nedeniyle durdurulmuş vaziyette. 10 gün mü, bir ay mı olur onu göreceğiz. Bir taraftan da o eylemi gerçekleştiren ve bir polisimizi şehit eden eylemcilerin takibi devam ediyor. Güvenlik güçlerimiz onu yürütüyor. Geçici olarak böyle bir önlem aldık” diye konuştu.
Bakan Hayati Yazıcı, bir basın mensubunun, “Çözüm süreci kapsamında PKK’nın geri çekilmeye başladığı doğru mu?” sorusu üzerine de, “Çözüm süreci çok kıymetli bir süreçtir. Türkiye için, Türkiye’de yaşayan herkes için, bölge için, insanların yaşam hakkının korunması için kıymetlidir. İnşallah hedefe ulaşırız. Temennimiz terörden arınmış, daha mutlu, daha müreffeh, sosyal, ekonomik imkanları daha güçlü bir Türkiye olacak. Böyle bir Türkiye hem bölgesine, hem dünyaya önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Milli içki için ‘çayran’ önerisinde bulunan Yazıcı, gazetecilerin soruları üzerine de, “Yöresel olarak bunlar dile getiriliyor. İnternette bir değerlendirme yapılmıştı, benim de hoşuma gitti. Soru önergesinde bende onu kullandım. Milli içkimiz ayrandır. Bir de Karadeniz bölgesinde üretilen çay önemli bir konu. Ayrana hiç dokunmadık, çayın ç’sini alıp onun başına koyup ‘çayran’ dedik” dedi.
(İHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER