Gündem
  • 11.8.2020 11:25

Akdeniz'de sular ısındı!.. Helikopterlerimiz havalandı

Doğu Akdeniz'de sular ısınıyor... Yunanistan panikte!

Türkiye, Oruç Reis’in yapacağı sismik araştırma faaliyetleri için Akdeniz’de yeni bir Navtex ilanında bulundu. Navtex ilanının ardından Yunanistan'da Oruç Reis paniği başladı. Yunanistan'ın Meis adası kıyılarına Yunan fırkateyni yanaştırıldı. Yunan basını alarm haline geçildiğini iddia ederken sadece fırkateynlerin değil Yunan jetlerinin de kalkışa hazır bekletildiğini yazdı. Yeni görüntüler ise Meis'in karşısında bulunan Kaş'ta çekildi...

Türkiye'nin NAVTEX ilan etmesinin ardından Yunanistan'da büyük panik yaşanmıştı. Türkiye bu sabah itibarıyla sahadaki etkisini göstermeye başladı.

KAŞTA HELİKOPTERLER TUR ATIYOR

KAŞ'TA HELİKOPTERLER TUR ATIYOR

Türkiye'nin NAVTEX ilanm etmesinin ardından Yunanistan'ın Meis adası kıyılarına Yunan fırkateyni yanaşmıştı. Türk hücüm botumuz da Antalya Körfezi'ne geldi. Ve sabah saatlerinden itibaren havada iki helikopter Meis karşısı ve Kaş'ta sürekli tur atıyor...

Türkiye, Yunanistan’ın Mısır’la yaptığı deniz yetki sınırlandırma anlaşmasının ardından Oruç Reis araştırma gemisinin sismik çalışmalar için Akdeniz’e açılacağını, Pazartesi günü yayımladığı bir NAVTEX ile duyurmuştu.

İKİ SAVAŞ GEMİSİ EŞLİK EDECEK

İKİ SAVAŞ GEMİSİ EŞLİK EDECEK

10-23 Ağustos arası geçerli olacak NAVTEX kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait iki savaş gemisi de Oruç Reis’e eşlik edecek.

Yunanistan da aynı gün aynı bölge için NAVTEX ilan etti ve Türkiye'nin duyurusunun yasa dışı olduğunu kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştığını açıkladı.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz’deki yeni görevi için Antalya’dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı. Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için Akdeniz’de ve Karadeniz’deki çalışmalarımız aralıksız devam edecek. 83 milyon arkanda Oruç Reis. Rast gele" dedi.

YUNANİSTAN'DAN ACİL KODLU TOPLANTI

Alarma geçen Yunanistan, Ulusal Güvenlik Konseyi Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında acil toplantı gerçekleştireceğini duyurdu.

Güney Kıbrıs ve Yunanistan medyası, Türkiye'nin Oruç Reis'in yürüteceği sismik araştırmayla ilgili yayınlayacağı NAVTEX ilanını manşetlere taşıdı.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2020 11:33

İLGİLİ HABERLER