Gündem
  • 14.5.2013 02:11

Akil insan Dilipak'a yumruklu protesto...

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Mudanya Ülkücü Gençlik Grubu ile onlara tepki gösteren kişiler arasında çıkan tartışma sonucu olayla çıktı.
AK Parti Mudanya İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği “Gerçek Barış ve Anneler” konulu konferans için Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ne gelen yazar Abdurrahman Dilipak konferansı boyunca protesto edildi. Kültür merkezi önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği ve ulusalcılar ile Mudanya Ülkücü Gençlik Grubu protesto gösterisi yaptı. Akil insanlar listesinde yer alan Abdurrahman Dilipak aleyhinde sloganlar atan gruba çok sayıda emniyet gücü müdahale ederek, olayların çıkmasını engelledi. Protestocu grubun salona alınmamasına tepki gösteren Mudanya Ülkücü Gençliğe ait grup da salona dinleyici olarak girdi. Ancak Dilipak konferans verdiği sırada tartışma yaşandı. Tartışma yumruklaşmaya kadar gitti. Emniyet güçleri tarafından salondan çıkartılan ülkücü gençler, dışarıda protestolarına devam ettiler.
Konferans soru cevap şeklinde devam ederken, lise öğrencisi bir genç kızın sorduğu “Başbakan neden bebek katiliyle görüşüyor” sorusuna Dilipak, "Eğer amaç Türkiye’de barış ve istikrarı sağlayacaksa neden görüşülmesin. Önceki dönemlerde başka devlet adamları görüşmedi mi? Üstelik onu idamdan kurtaranların bu gün bu olaya neden tepki verdiklerini anlamıyorum” karşılığını verdi.
Program sonunda Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Abdurrahman Dilipak'a günün anısına bir hediye verdi. Program çıkışı aynı gruplar Dilipak'ı protesto ettiler. Emniyet güçlerinin duyarlı davranışı sayesinde olaylar daha da büyümeden sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER