Gündem
  • 3.5.2013 17:12

Akil İnsanlar Heyeti'ne Erzincan'da tepki

Cuma namazı sonrası çay ocağında vatandaşlarla görüşmek isteyen heyetten Mahmut Arslan, Ayhan Ogan ve Abdurrahman Kurt'un üzerine yürüyen 25 kişilik grup, ""Erzincan'ı terk edin. Sizi burada istemiyoruz" diye bağırdı. Araya giren polisler, protestocu grubu, olay yerinden uzaklaştırdı.

Tunceli gezisinin ardından dün akşam kente gelen Akil İnsanlar Heyeti, bugün sabah ilk olarak Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde akademisyenler ve bazı sendike temsilcileri ile bir araya geldi. Can Paker, Prof.Dr. İzzettin Doğan, Mahmut Arslan, Zübeyde Yıldırım, Ayhan Ogan, Mehmet Uçum ve Abdurrahman Kurt'tan oluşan heyet, akademisyen ve sendika temsilcilerinin görüşlerini aldıktan sonra barış süreci ile ilgili görüşlerini aktardı. Toplantının ardından heyetten Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt ve Ayhan Ogan, cuma namazını kılmak üzere Cami Kebir'e geçti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cami avlusunda namaz kılan üyeler, ardından caminin yanındaki çay ocağına geçerek vatandaşlarla sohbet etmek istedi. Bu sırada yaklaşık 25 kişilik bir grup "Erzincan'ı terk edin. Sizi burada istemiyoruz" diye bağırarak tepki gösterdi. Polis, heyetin önünde etten duvar örerek çevrede kuş uçurtmadı. Ayrıca heyete tepki gösterenleri çay ocağının önünden uzaklaştırdı.

Grubun uzaklaştırılmasından sonra çay ocağının önünde oturan heyet, yaklaşık 30 dakika vatandaşlarla sohbet edip, sorularını dinledi. Bu sırada bazı küçük tepkiler ile de karşılaşan heyet, barış süreci ile ilgili görüş ifade ettikten sonra minibüse binerek diğer heyet üyelerinin kaldığı otele gitti.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu saat 17.00'de Simay Otel'de sivil toplum kuruluşu temsilci ve kanaat önderleri ile düzenlenen toplantıya katılacak.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER