Gündem
  • 30.4.2013 00:26

Akil İnsanlara bir protesto da Hacıbektaş'ta...

Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar heyeti, akşam saatlerinde Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi yakınlarındaki Kapadokya Havalimanı'na indi. Buradan karayolu ile Hacıbektaş ilçesine geçerek, Hacıbektaş Veli Müzesi’ni gezen heyete, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İP ve CHP Gençlik Kolları üyeleri tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayrakları eşliğinde Hacıbektaş Veli Müzesi yakınlarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup ‘Biz Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz’ ve ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sloganları ile ıslıklar eşliğinde protesto etti.

PROTESTOCULAR OLAYSIZ ŞEKİLDE DAĞILDI

Geniş güvenlik önlemleri alan polis, heyet ile protestocular arasında etten duvar oluşturdu, kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyeti, Hacıbektaş Veli Müzesi’ndeki aslanlı çeşmeden su içtikten sonra müzenin değişik mekanlarını ziyaret etti. Hacıbektaş Veli’nin dergahına da giderek müze yetkililerinden bilgi alan heyet üyeleri, burada dua etti.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmet Taşgetiren, arkadaşları ile birlikte dergahın ruhaniyetiyle buluşma imkanı bulduklarını söyledi. Taşgetiren “Hacıbektaş-ı Veli’yi önce ziyaret edip onun ruhaniyetini yüklenelim, kalbimiz onunla buluşsun diye öncelikle burayı ziyaret ettik. Dergah iklimi gerçekten farklı bir iklim. Arkadaşlarımız buranın ruhaniyetiyle buluştu. Güzel duygular oluştu. İnşallah buradan yola çıkarak yapacağımız ziyaretler hayırlı ve bereketli olur, diye dua ediyoruz”dedi.

Gazetecilerin 'Çekilme süreci' ile ilgili sorusuna karşılık Taşgetiren, Hacıbektaş Veli Dergahının sulh mekanı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Vallahi burada çekilmeyi konuşmayalım. Dergahın iklimi içerisinde bunları konuşmak gerekmiyor. Şöyle söyleyebiliriz. Buralar sulh ve barış mekanı. İslam’ın en güzel ikliminin hissedildiği bir mekan. Bu dergah iklimi bütün memleketimize yayılsın. Bütün çabamız bunun içindir. Zaten onun için ziyarette bulunduk. İnanıyorum ki böyle Allah dostlarının yaşadığı bir memleket olarak Konya’nın Mevlana’sı, Eskişehir’in ve Karaman’ın Yunus Emre’si, buranın Hacı Bektaş-i Veli’si, memleketimizin manevi bekçileridir. Sulh, bereket, selamet bekçileridir. Onlardan aldıklarımızı Kırşehir'e, memleketimize taşıyacağız. Bunu söylemek isterim."

Taşgetiren:" Şehitlerimiz hepimizin yavruları. Her zaman gördüğümüzde içimiz ağlıyor, inşallah bundan sonra ülkeye huzur gelir" 

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Kırşehir'de, iki şehit ailesini ziyaret etti.
     Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren, Üyeler Beril Dedeoğlu, Erol Göka, Celalettin Can ve Hilal Kaplan, ilk olarak 2009 yılında Hakkari Çukurca'da şehit olan Jandarma Astsubay Ferhat Erdem'in babaevine gitti.
     Şehidin babası Hacı Emin Erdem ve Dönüş Erdem'le görüşen heyet üyeleri, taziyelerini iletti.
     Taşgetiren, ziyarette, kendisinin de genç yaşta bir kardeşini Van'da kaybettiğini, bu acıyı çok iyi bildiğini söyledi.
     ''Ne söylesek boş'' diyen Taşgetiren, "Türkiyedeki herkes bizim evladımız. Herkes bu vatanın evladı. Biz de gördükçe ailece ağlıyoruz. İçimiz yanıyor. Gerçekten hepimizin evladı bunlar. Bunlar bize Rabbimizin lütfettiği evlatlarımızdı. Onlar şimdi Peygamber efendimizin yanında. Peygamberimize komşu oldular. Bizim inancımıza göre şehidin anne ve babasına cennette taç giydirilir. Onlar dünyalıklarını kurtardılar. Gerçekten cenneti hak ettiler. Rabbim arkasında güzel şeyler söylemeyi nasip etsin inşallah. Şehitlerimiz hepimizin yavruları. Her zaman gördüğümüzde içimiz ağlıyor, inşallah bundan sonra ülkeye huzur gelir" diye konuştu.
     Şehit babası Hacı Emin Erdem ise Türkiye'de Kürt-Türk meselesi olmadığının altını çizerek, kendilerinin de Kürt'ten kız alıp, kız verdiklerini belirtti.
     Ziyaret sonunda Taşgetiren, şehit için Kur'an-ı Kerim okudu. 
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER