Gündem
  • 28.4.2013 00:40

Akil insanlara bir tepki de Bandırma'dan

Toplantı öncesi basın açıklaması yapan Mithat Sancar, ‘Biz buraya bir ikna faaliyeti için gelmedik" dedi.

Açıklamalarında, hükümet başta olmak üzere her hangi bir kuruluş veya siyasi partinin programını tanıtmadıklarını söyleyen  Sancar, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe toplantısında bizlere, hiçbir şekilde karışmayacağını ifade etmişti. Üç hafta oldu çalışmalarımızla ilgili hükümetten ne bir söz ne de bir telefon gelmedi. Sözün değerine inanan bir heyetiz. Kanın ancak bu yöntemle durabileceğini düşünen insanlarız. 94 gündür Kürt sorununda can kaybı yaşanmaması, şehit cenazelerinin gelmiyor olması bizim için sevinçlerin en önemlisidir. Çalışmalarımızı motive eden en önemli sebep budur” dedi.

"BİZİM DE CEVAP VEREMEDİĞİMİZ DURUMLAR VAR"

Akil İnsanlar Komisyonunun bölgelere göre çalıştığını hatırlatan Sancar, "Biz Marmara Bölgesi çalışma grubuyuz. Marmara Bölgesi çok kalabalık bir bölge Türkiye nüfusunun 4’te 1’i burada. Her yere ve herkese ulaşmakta zorlanıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Gittiğimiz yerlerde olabildiğince geniş kesimleri temsil eden kuruluşlarla bir araya geliyoruz. Onların endişelerini, kaygılarını dinliyoruz. Elbette bizimde cevap vereceğimiz durumlar oluyor. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Biz Bandırma’ya ikna çalışması için gelmedik" diye konuştu.

Akil İnsanlar Marmara Grubu, daha sonra Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde ilk 10 dakikasından sonrası basına kapalı olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiler.

İLÇEYE TAKVİYE GÜÇ GETİRİLDİ

Toplantı sırasında sosyal tesis önüne gelen Bandırma Ülkü Ocakları ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup slogan atarak salona girmek istedi. Güvenlik güçleri grup üyelerinin davetli olmadıkları gerekçe göstererek toplantı salonuna almadı.

Grupla güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşanırken,  ilçeye il merkezi ve çevreden çok sayıda güvenlik görevlisi takviye iin sevk edildi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER