Gündem
  • 23.5.2013 13:20

"Akiller darmadağın"

Ayhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretine değinen Ayhan, “Oval Ofiste Sayın Başbakan ve ekibine ne gösterildiği, nelerin görüşüldüğü, anlaşmazlık hususları varsa nasıl ve neye ikna edildikleri ve tatmin olduklar, bu işten memnuniyet düzeylerinin ne olduğunu bilinmesi şeffaflığın ve ileri demokrasinin bir gereği olması gerekir. Daha da ötesi Sayın Başbakan ile karşılıklı program yapanların söylediği Erdoğan ile Obama’nın bütün her şeyi Sayın Erdoğan’ın eline bırakmak istemediği de yorumlar arasındadır. Beyaz Saray’daki görüşmelerden ilişkilerde Suriye kırılmasının yaşandığı görülmektedir” diye konuştu.

Akil insanların darmadağın olduğunu belirten Ayhan, "Bir kısmı iyice Milliyetçi Harekete düşman olurken, bazıları da İlker Başbuğ’un neden Silivri’de olduğunu anlamadığını anlatmakta vakit geçiriyor. Ayrıca akil insanlara sorulan sorulardan rahatsız olanlar da var. Herhalde bu yandaşların ileri demokrasi anlayışının özelliği olsa gerek. Ancak soruların beğenilmeme ve isabetli olmama nedeninin muhalefet liderlerinin de benzer ifadeleri kullanmaları gösteriliyor. Böyle düşünülmesi bile bize göre en hafif deyimiyle iyi niyetli olunmadığını göstermektedir. Yandaşlar önce Reyhanlı olayını dolaylı da olsa MHP’ye yıkmak istemişler, sonrasında da ülkücülerden özür dilemeye çalışmışlardır" diye konuştu.

"Sayın Babacan açıklamalı"

Çözüm sürecini eleştiren Ayhan, "AKP sözüm ona Kürt sorununu çaktırmadan çözmeye çalışıyor. Ancak, PKK bile Kürt sorununun çaktırmadan çözülmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Çaktırmadan ihanet gerçekleşseydi Habur ve Oslo olmazdı" şeklinde konuştu.

Varlık Barışı ile ilgili çıkan kanunun eleştiren Ayhan şunları söyledi:

"Hükümet umudunu hesabında, kitabında, bütçesinde olmayan varlık barışına bağlamıştır. Sayın Babacan 250 milyar dolardan bahsetmiştir. Bunun 30-40 milyar dolarının ABD tahvillerinde olduğunu söylemiştir. Bu olay 2008 yılında da yapılmıştır. Demek ki Sayın Başbakan Yardımcısının meblağını ve detayını bildiği miktar 2008 yılından sonra yurtdışına çıkmıştır. AKP 2008’den sonra yurtdışına kaçan bu paranın kaçmasına neden göz yummuştur? Sayın Babacan bunu açıklamalıdır. Bu paraların sahipleri yandaş mıdır? Eş midir, dost mudur? Çözüm ortağı mıdır? PKK’ya verilen sözler bu konuda daha önce var mıdır?"

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Ayhan, akil insanlar heyetinde yer alan ünlü aktör Kadir İnanır’ın kendisini eleştiren siyasilere dava açacağı yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine, "Dava etsin" dedi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER