Gündem
  • 30.8.2021 22:54

Akıncı TİHA dünyada manşet oldu

Bayraktar AKINCI TİHA dünya gündeminde!

Savunma sanayisinde bir dünya markası haline gelen Türkiye, art arda yaptığı atılımlarla konuşulmaya devam ediyor. Türk savunma sanayisinin, güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına eklenen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), dünya gündeminde de büyük yankı uyandırdı. ABD’li medya kuruluşu Bloomberg, TİHA’nın başarısına ilişkin kaleme alınan bir analizi manşete taşıdı.

Türkiye'nin, benimsediği tam bağımsızlık politikası doğrultusunda savunma sanayisinde yaptığı yerli ve milli üretim girişimleri büyük yankı uyandırıyor. Özellikle Azerbaycan'ın işgalci Ermenistan kuvvetlerine karşı elde ettiği Dağlık Karabağ zaferinde başarıyı getiren Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'nin çok konuşulan başarısının ardından gözler bu kez de Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'na (TİHA) çevrildi.

"TÜRKİYE ASKERİ GÜCÜNÜ DRONE'LARLA İNŞA EDİYOR"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen TSK devir teslim töreninin yankıları sürerken, ABD'li medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye'nin yeni insansız hava aracı gücüne ilişkin bir analiz yayınladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın TİHA'yı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etmesini manşete taşıyan Bloomberg, Türk ordusunun giderek artan başarısına vurgu yaptı.

Bloomberg, "Türkiye askeri kapasitesini yerli drone'larla inşa ediyor" başlığıyla duyurduğu haberinde, Türkiye'nin savunma sanayisi alanında elde ettiği bağımsız duruştan övgüyle bahsetti.

"DÜNYANIN 3 GÜCÜNDEN BİRİ"

Başkan Erdoğan'ın, yerli üretim insansız araçları projelerinde Türk ordusunu kendi kendine yeter hale getirme çabalarının vurgulandığı analizde, TİHA'nın teknik özelliklerine de yer verildi.

Erdoğan'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmaları da gündeme taşıyan Bloomberg, "Türkiye Akıncı ile dünyada bu teknolojiyi üreten ilk üç ülkeden biri oldu" sözlerine vurgu yaptı.

 

Akıncı'nın Türk İHA/SİHA'lardan daha yüksek irtifada uçabilmesinin yanı sıra havada daha uzun süre kalabildiğinin ifade edildiği analizde Roketsan tarafından geliştirilen füzeleri taşıyacağı detayına da vurgu yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2021 00:11

İLGİLİ HABERLER