Dünya
  • 24.5.2017 00:16

Akla zarar keçi yogası

Oregon’un Willamette Valley bölgesinde bulunan No Regrets Çiftliği'nde başlatılan keçi yogası şimdi de İngiltere'ye geldi.New Hampshire'de Nottingham'daki Jenness Çiftliğinde sekiz öğrenci beş keçi ile bir yoga sınıfı kurup derse başladı.

2001 yılında kurulan çiftlik, küçük hayvanlarla birlikte faaliyet gösteriyor. Yoga sınıfında insanların üzerinde keçi yavrusu oğlaklar dolaşıyor.

“Keçi Yogası” ismi kafanızı birazcık karıştırabilir ama hayır, bu keçiler için değil, Oregon’da rüya gibi bir çiftlikte insanlar için tasarlanmış bir yoga pratiği. Bu kişiler yoga yaparken bir yandan da sevimli ve cana yakın keçilerin varlığıyla huzur buluyorlar.

Oregon’un Willamette Valley bölgesinde bulunan No Regrets Çiftliğinin sahibi başarılı girişimci Lainey Morse 10 yıl boyunca fotoğrafçılık yapmış fakat geçen yıl geçirdiği bazı sağlık problemlerinden sonra fotoğrafçılığı bırakmaya karar vermiş ve çiftliği ile ilgili yeni bir iş kurma fikrine odaklanmış. O günden bu yana, çiftliği çeşitli açık hava etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliklerin birinde, yoga eğitmeni olan bir anne yoga derslerini çiftlikte yapmayı teklif etmiş. Morse teklifi kabul etmiş ve dersler için çok yoğun bir ilgiyle karşılaşmışlar. Öyle ki, derslere katılabilmek için 160 km’den daha uzak bir mesafeden gelen insanlar bile varmış.

Morse, keçi yogası seansları ile ilgili o kadar çok olumlu geribildirim almış ki, aylık seans sayılasını 4 katına çıkarmak durumunda kalmış. Yakın bir zamanda keçilerine yenilerini de eklmeyi düşünüyor.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2017 01:10

İLGİLİ HABERLER