Sağlık
  • 28.4.2010 19:01

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

Ben mastürbasyon yaparken boşalıyorum. Boşalma sonrası cinsel isteğim kayboluyor. Normal mi? D.T./Siirt
Boşalma sonrasında cinsel isteğinizin kaybolması çok normal, bunda endişelenecek bir durum yok. Erkek boşaldıktan sonra yeniden uyarılmak ister ve ereksiyonu sağlamak için dinlenmeye ihtiyaç duyar. Cinsel ilişkide ne yaşayacağınızı önceden bilebilmemiz mümkün değildir. Çünkü cinsel ilişki, iki kişinin etkileşimidir ve partnerle aranızdaki uyum, sevgi, tutku, aşk ve samimiyet çok önemlidir. Her insan, birbirinden farklıdır; o yüzden de cinselliğin yaşanışı ve algılanışı her partnerde farklı olacaktır. Gerçek hayatı filmlerle karıştırmayın! Orada izlediğiniz görüntüler gerçeği yansıtmaz, çoğu roldür ve abartılıdır.

Eşim seks bağımlısı mı?
Eşim her gün üç kez ilişkiye girmek istiyor. 'Seks bağımlısı' olma ihtimali nedir? Ne yapmalıyım? B.T./Konya
Eşinize 'satiriasis' (seks bağımlılığı) tanısı koyabilmek için öncelikle onu dinlememiz gereklidir. 'Satiriasis'te yoğun bir seks yapma arzusunun yanı sıra, önüne gelenle cinsel ilişki kurma, cinsel ilişkilerden dolayı adli olaylara karışma, partner seçiciliğinin olmaması veya sürekli seks düşünme vardır. Eşiniz günde iki-üç defa ilişkiye girmek istiyorsa, bunun nedeni 'satiriasis' olmayabilir. Eğer cinsel arzular tam olarak doyurulamıyorsa ya da erkekliğini kaybetme korkusuna kapıldıysa daha fazla seks isteyebilir.

ARANIZDA UYUM YOK!
Sizin onun bu isteğine ne şekilde tepki verdiğiniz de çok önemlidir. Eşinizle aranızda cinsel istek açısından bir uyum olmadığı görünüyor. Size önerim eşinizle birlikte cinsel terapi görmenizdir.

Ön sevişmenin süresi yoktur!
Vajinanın kayganlığını artırmada etkili olan ön sevişmenin süresi ve teknikleri var mı? T.F./Kayseri
Ön sevişme, erkeğin ve kadının cinsel birleşmeye hazırlanması demektir. Nasıl erkek uyarıldığında penisi sertleşiyorsa, kadın uyarıldığında da vajinası ıslanır ve klitorisi sertleşir. Vajinal ıslaklığı artırmak doğru bir ifade olmayacaktır. Çünkü salgılanan vajinal sıvının miktarı, yoğunluğu, uyarılma süresi her kadında farklıdır. Bu yüzden ne kadar bir süre, ön sevişme yapılması gerektiğine dair kesin bir süre yoktur. Klitoris kadın için hazzın kaynağıdır. Bu nedenle erkek, kadının klitorisini elle ya da oral yolla uyardığında, ıslanma da gerçekleşecektir.

Meni miktarı neden önemli?
Boşalırken benden daha fazla meni gelsin istiyorum. Sizce bunu nasıl başarabilirim? M.S./Şanlıurfa
Erkeğin boşalma sırasında çıkarttığı meni miktarı, onun biyolojik özellikleri ile ilgilidir. Burada önemli olan konu; meni miktarını artırmayı neden istediğinizdir. Meni gelmediği için çocuk sahibi olamayacağımızı düşünüyor olabilirsiniz. Ancak çocuk sahibi olmak, meni miktarından çok meninin içindeki spermlerin sayısı ve kalitesi ile ilişkilidir. Yani endişelenmenize gerek yok! Eğer bunu fantezi amaçlı istiyorsanız, bu çok da gerçekçi bir beklenti olmayacaktır. Meni miktarını artırmak için çeşitli tedaviler uygulanabilir, bunun için bir uzmana muayene olmalısınız. Ayrıca iki günde bir boşalmak ve bol sıvı almak da faydalı olabilir.

(sabah)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER