Sağlık
  • 14.8.2009 03:47

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

5 yıllık evli bir kadınım. Eşim sürekli ters ilişki istiyor, ama benim bu şekil ilişkide canım yanıyor. İlişkiye girdikten sonra birkaç gün sonra kaşıntım oluyor, neden?


Anal cinsel birleşme, ters ilişki olarak da isimlendirilir. Anüsün iç ve dış bölgesi, kadın için de erkek için de erotik olarak duyarlıdır. Anal birleşmenin sağlık açısından, birçok sakıncaları vardır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, daha kolay bulaşabilir. Anüsün tutucu kaslarının bozulmasına, anüs kaslarının kasılıp gevşeme yeteneğinin bozulmasına ve gaz-dışkı kaçırmalara yol açabilir. Birçok internet sitesinde anal birleşme, normal bir ilişki gibi anlatılmaya çalışıyor. Oysa birçok çalışmada, anal birleşmenin kadınlar tarafından psikolojik ve fiziksel olarak rahatsız edici bulunduğu anlaşılmıştır. Partneri tarafından anal birleşmeye zorlanan, kadınlarda psikolojik problemler ve depresyonlar görülebilir. Kaşıntı için bir genel cerrahi uzmanına başvurmalısınız.

Kistler de nedenidir

22 yaşında bir erkeğim. Nişanlımla 5 aydır ilişkiye giriyoruz. Bu ay adeti gecikti. Eczaneden test aldık, sonuç negatif çıktı. Yani hamile değil. Adet gecikmesinin başka ne sebebi olabilir?


Adet gecikmesinin en önemli nedeni gebeliktir. Ancak yumurtalık kistlerinin belirtisinin adet gecikmesi olduğu unutulmamalıdır. Adet gecikmesi durumunda şüpheleniliyorsa en iyisi jinekologa başvurulmalıdır. İdrar ile yapılan gebelik testlerinde "gebelik müspet" sonucu alındığında hata oranı düşüktür. Ancak test tekrarlanmalıdır.

Spermle ilgisi yok

Son zamanlarda menim rengi açık renkte çıkmaya başladı. Spermlerim azalmış olabilir mi?


Meninin normal rengi opak-beyazdır. Meninin rengi cinsel güçle alakalı değildir. Uzun süre boşalma gerçekleşmediğinde menide saydamlaşma olabilir. Meninin rengi ile sperm sayısı arasında bir ilişki yoktur.
(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER