Sağlık
  • 31.7.2009 03:37

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR!..

Merhaba, iki yıldır devam eden bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşımla bir ay kadar önce ilişkiye girdik, ama benden kanama gelmedi. Erkek arkadaşımla kavga ettik ve ayrıldık. Ben ilk kez ilişkiye girmeme rağmen kanamam olmadı. Bunun sebebi ne olabilir?


Vajina kasları gevşek, rahat ve ıslak ise erkeğin penisi vajina içine girebilir. Böylece, ilk cinsel birleşme esnasında ağrı ve kanama olmayabilir. Bir kız erkek arkadaşının yanında kendini rahat ve güvende hissederse, ön sevişmeye yeterince zaman ayrılırsa, kanama olmaması ve ağrı hissedilmemesi olasılığı yüksek olur. Kızlık zarının özgün yapısı bazı kadınlarda penis girişine izin verir ve birden çok defa ilişkide bulunsa bile zarda yırtık meydana gelmez. Bu tür zarlara "duhule (geçişe) müsait zar" adı verilir. Halk arasında ise "elastik zar" olarak adlandırılır. Bu durumda zar ancak normal doğum sonrasında yırtılacaktır. Bu duruma her 100 genç kızdan birinde ve belki daha fazlasında rastlanabilir. Bazı kadınlarda da kızlık zarının üzerinde yer alan damar yapıları çok az olduğundan, zar yırtılmasına rağmen gözle görülebilen bir kanama gerçekleşmeyebilir. Kızlar, erkek arkadaşlarının zorlamasıyla değil, kendi istekleriyle ve kendilerini rahat hissettikleri zaman cinsel ilişki yaşamayı tercih etmelidir.


Hekime başvurun


* 26 yaşında, 6 yıllık evli bir kadınım. Genç kızlığımdan beri düzenli adet görüyorum. Herhangi bir korunma yöntemi uygulamamamıza rağmen hamile kalamadım. Ne yapmalıyız?


Sizin ve eşinizin araştırılmanız gerekir. Bir jinekolojik muayeneden geçmelisiniz. Eşinize de spermiogram testi yapılması gerekir. Muayene sonuçlarına göre ya tedaviye başlanır ya da daha ileri tetkihler yapmak gerekebilir.


Gebe kalınamaz


* Merhaba, ben iki yıl önce menopoza girdim, yani adetten kesildim. Eskisi kadar olmasa da eşimle ilişkiye giriyoruz. Eşim daha önce de yaptığı gibi dışarı boşalıyor. Benim öğrenmek istediğim, hamile kalma durumum var mı? Eğer varsa menopozda önereceğiniz korunma yöntemi nedir?


Menopoza girdiği kesinleşen bir kadının gebe kalma olasılığı yoktur. Ancak menopoza girildiğinden emin olunması gerekir.


Hamile kalma riski yok ama test yaptırmalısınız


* Merhaba, kız arkadaşım bakire. Üzerinde külotu varken cinsel ilişki yaşadık. Bacaklarına boşaldım, ama bir miktar menim kadınlık organının üzerine geldi. Organının üzerini hemen sildik ve suyla yıkadık. Hamile kalması riski nedir?


Anlattığınız şekilde gerçekleşen bir cinsel ilişki sonrası gebelik oluşma şansı oldukça düşüktür, ama imkansız değildir. Adet gecikmesinden sonraki 1-2 günde idrarda gebelik testi yapılabilir. Ancak yapılan test negatif çıktığında, mutlaka 1 hafta sonra test yeniden yapılmalıdır. Kandaki gebelik testleri kesin sonuç verir.


Risk fazla değildir


* Merhaba, bir yıla yakındır doğum kontrol hapı ile korunuyorum. 5 gün önce hap kullanmayı unutmuşum, ama o gün eşimle de birlikte olmuştum. Sonra haplara devam ettim. Hamile kalma olasılığım var mı?


Hapı unuttuğunuz adetinizin hangi gününde olduğunuz önemli. Ancak doğum kontrol haplarını bir gün unutma ile gebe kalma riskiniz yok gibidir.


Anlamsız bir metod


* Klitorisim dışarıdan belli oluyor. Vajina dudakları gibi klitoris de ameliyatla küçültülebilir mi?


Klitoris ameliyatla küçültülebilir. Klitoris, erkekteki penis başının kadındaki karşılığıdır. Dolayısı ile ameliyattan sonra cinsel ilişkide alacağınız hazda değişiklikler olur. Bana göre anlamsız bir ameliyat, ama karar sizin.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER