Sağlık
  • 26.7.2009 03:53

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

İLİŞKİYE GİRMEYE UTANIYORUM


Merhaba, 23 yaşında bir erkeğim. Benim doğuştan tek testisim var. Bu durumdan dolayı ilişkiye girmeye çekiniyorum. Hatta kız arkadaşım olmasından bile korkuyordum. İki aydır devam eden çok güzel bir ilişkim var, ama biraz yakınlaşma olsa hemen geriliyorum. Durumu onunla konuşmaya da çekiniyorum, yanlış anlamasını, beni eksik görmesini istemiyorum. Nolur yardım edin.


Tek testisli olmanız, diğer testisiniz normal çalışıyorsa, estetik bir sorundan başka bir sıkıntı oluşturmaz. Hem bu doğuştan olan bir sorun ise, bundan utanmamalısınız ve durumu eğer uzun soluklu bir ilişki olacaksa kız arkadaşınızla paylaşmalısınız. Bu konudan dolayı senden uzaklaşacağını düşünmüyorum. Hatta ona karşı dürüst olman hoşuna bile gidecektir. Ancak ilişkiniz henüz yeni başlamış, bir süre daha bekleyebilirsin.


KAN MİKTARI ÖNEMLİDİR


Kız arkadaşımla 1 hafta önce ilişkiye girdim. Sanırım kızlık zarı yırtıldı. Arkadaşımın kanaması devam ediyor. Doktora gitmemize gerek var mı?


İlk ilişkide, kanamanın miktarı azdır ve kendiliğinden durur. Nadiren kızlık zarı arkasından bir damar açığa çıkar ve kanama durmaz. Bu gibi durumlarda cerrahi müdahale ile dikiş atılması gerekebilir. Arkadaşınızdan gelen kan miktarı önemli. Bir pedi kirletecek kadar kanama varsa, mutlaka bir hekime başvurmalısınız.


SIK ARALIKLARLA YAPMAK YERİNE HAFTA 3-4 DEFA!


Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Azaltmak için uğraşıyorum, ama engel olamıyorum. Mastürbasyon nedeniyle kendimi yorgun hissediyorum. Ayrıca kadınlarla ilişkiye girdiğimde erken boşalıyorum. Erken boşalmam mastürbasyona bağlı mı?


Sık aralıklarla mastürbasyon yaptığınızda penisiniz erken boşalmaya endeksleniyor. Sonra da cinsel ilişkide sorunlarınız başlıyor. Bence mastürbasyon sayınızı mümkün olduğunca azaltın. Haftada 3-4'e kadar indirmenizi öneririm.


* 28 yaşında evli bir erkeğim. İlişkiye başladıktan sonra ikinci uyarılmam çok uzun bir süre sonra oluyor. Bunun nedeni ne olabilir? K.Y./Denizli


Erkeğin ilk ilişkiden sonra belli bir dinlenme süresi vardır ve bu süre her erkekte farklılık gösterebilir. Yaşa, sağlığa, fiziksel kondisyona, sigara ve içki kullanımına bağlı olarak bu süre beş dakikadan bir saate kadar değişmektedir.


Takıntı haline getirmeyin


Önemli olan kaç kere ilişkiye girdiğiniz değil, ilişkinin size verdiği bedensel ve psikolojik hazdır. Kendinizi ikinci ilişki için zorlamayın, bunu takıntı haline getirmeyin, oluruna bırakın. Sonuca değil sevişmenin her anının keyfini çıkarmaya odaklanın. Böylece hem kendiniz hem de eşiniz için daha tatmin edici bir cinsel ilişki yaşamış olursunuz.

Evlenmeden önce danışmanlık alın


* Ben 25 yaşında evlenme arifesinde bir gencim. Hiç cinsel deneyimim olmadı. Sertleşme ve boşalma sorunum yok ama sertleşen penisimin fazla sert kalamaması sorunu var. D.Y./Sivas


Cinsel açıdan deneyimsiz olduğunuz için bu tip tereddütler ve endişeler yaşamanız son derece normaldir. Cinselliği nişanlınızla birlikte keşfedeceksiniz. İkinizin de merak ettikleri ve beklentileri olacak.


Paylaşın


Bunları açık açık konuşur ve paylaşırsanız daha rahat olursunuz. Cinsel açıdan deneyim kazandıktan sonra sorununuz çözülecektir. Şu an kendinizde bir sorun olduğunu düşündüğünüz için cinselliğe olan ilginiz azalmış olabilir. Nişanlınızla birlikte evlenmeden önce cinsel rehberlik ve danışmanlık hizmeti alırsanız her şey çok daha güzel olacaktır.


Anüs uyarılması normal değildir


Meniden kan gelmesi tehlikeli


* Üç gün önce birçok kez ilişki yaşadım. Sonra mastürbasyon yaparak boşaldığımda sadece kan geldi ve çok korktum. Bunun sebebi çok zorlanma olabilir mi? S.U./İstanbul


Meniyle birlikte kan gelmesinin birçok nedeni olabilir. Bu durum bir enfeksiyonun habercisi olabilir. Prostat bezinde ya da meninin depolandığı kese ve meni kanallarındaki bir sorundan da kaynaklanabilir.


İlişkiden uzak durun


Ayrıca kısa zamanda birçok defa ilişkiye girmek de menide kan görülmesine neden olabilir. Bir süre cinsel ilişkiden ve mastürbasyondan uzak durmanızı öneririm. Ayrıca bir üroloğa başvurup gerekli tetkikleri yaptırırsanız, içiniz daha rahat edecektir.


Hamilelik olabilir


* Sevgilim vajinamın üzerine boşaldı. Zevk suyu ile hamilelik olur mu? F.T.N./Mersin


Hamileliğin oluşması için penisin vajinaya girmesi ve erkeğin içeri boşalması gereklidir. Ancak nadiren vajina üzerine boşalma ile de hamile kalınabilir. Zevk suyunun içinde bir miktar sperm vardır, çok düşük bir ihtimal de olsa zevk suyundan da hamilelik oluşabilir. Bu çok küçük bir olasılıktır...


Birlikte karar verin


* 25 yaş büyük bir sevgilim var ve bir ay sonra evleneceğiz. İlk gece nasıl davranayım
ve nasıl korunayım? S.N./Ankara


İlk gece rahat olun, kendinizi kasmayın ve ilk ilişkiyi gözünüzde büyütmeyin. Nişanlınızla birbirinizi cinsel yönden tanımaya çalışın, endişelerinizi paylaşın. Korunma yöntemi olarak da nişanlınız prezervatif kullanabilir. Ya da siz bir kadın doğum uzmanına muayene olduktan sonra önerdiği doğum kontrol hapını kullanabilirsiniz.


Kadın kasılırsa kanama oluşur


* Acaba kızlık zarı ilişkiye girdikten ne kadar süre sonra kanamaya başlar? Yani hemen mi kan gelir yoksa ilişkiden sonra biraz zaman geçer mi? T.İ./Nevşehir


Kızlık zarı doğuştan deliktir ve o delikten her ay adet kanı akar. Eğer ilk beraberlikte kadın rahatsa, kendini kasmazsa ve vajinası yeterince ıslanmışsa ilişki çok rahat gerçekleşir ve kanama da olmaz.


Sadece bir damladır


Eğer kadın kendini kasarsa ve vajinası kuruyken penis girerse zorlanmaya bağlı kanama olabilir. Hemen meydana gelen bu kanama da peçete ile vajinaya bastırıldığında görünen bir damlalık bir kandır. Bu kan sadece kızlık zarından değil kasılmış vajinanın tahriş olmasından
dolayı da ortaya çıkar.
(takvim-sabah)

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER