Sağlık
  • 25.7.2009 04:44

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

2 yıldır evliyim ama çocuğum olmadı. Doktorlar herhangi bir sorun olmadığını ancak yine de tüp bebek merkezine gitmem gerektiğini söyledi. Benim spermogram sonucuna göre 7 milyon sperm sayım çıktı. Sperm hareketliğim de düşükmüş. Ben tüp bebek merkezine gitmeden çocuk sahibi olamaz mıyım?


İlaçlar veya vitaminlerle sperm sayım ve hareketliği artırılabilir mi? Üroloji uzmanına başvurursanız, size sperm sayı ve hareket artırıcı ilaçlar ve vitaminler tavsiye edecektir. Doktor sperm sayınızı ve yaşınızı düşünerek tüp bebek merkezini göstermiş olabilir. Çünkü ilaç tedavisinin ne sonuç vereceği garanti değildir.


Bebeğin zamanı var


6 ay önce istemediğim halde hamile kaldım. Bu nedenle kürtaj oldum. Şimdi arkadaşlarım en az 1 yıl beklemen gerektiğini söylüyor. Bu doğru mu?


Kürtaj olduktan 15-20 gün sonra başka bir sorun yoksa yumurtalıklarda yeni yumurta gelişimi yeniden başlar. Eğer kişi herhangi bir doğum kontrol yöntemini uygulamıyorsa yeniden gebe kalabilir. Bu konuda hekimler arasında tam bir fikir birliği olmasa da birçok hekim kürtajdan sonra 2-3 adet boyunca gebe kalmayı önermez. Bence de sağlıklı bir gebelik için kürtajdan 3 ay sonra gebe kalmanız en uygunudur.


Vajina genişliği...

6 aylık evli bir erkeğim. Eşimin vajınası çok büyük. Daha önce ilişkiye girdiğim kadınların vajinası böyle değildi. Vajinasını daraltmak için hangi doktora gidelim?

Öncelikle bu durum yapısal özelliktir. Vajina ile penis arasındaki uyumsuzluk, her iki partnerde orgazm konusunda sorun yapabilir. Vajinal genişlik, çiftler arasında cinsel problemlere neden olabilir. Vajina genişlik açısından kişisel farklılık göstermekle beraber, genellikle doğum yapmamış bir kadında iki parmağın girimine müsaittir. Vajina boyu ise ortalama 7-9 cm kadardır.

Kızlığım bozuldu mu?

24 yaşında bir kadınım. 8 yıl kadar önce mastürbasyon yaparken parmağımı vajinama koymuştum. Ağrı ya da kanama olmamıştı. Ancak şimdi endişe ediyorum, acaba kızlığımı bozmuş olabilir miyim?

Kızlık zarı vajinanın girişinden birkaç santim içerde, ortası delik, soğan zarı inceliğinde bir zardır. Vajinaya bu zarın ortasındaki delikten daha büyük herhangi bir şey, birkaç santim girdiğinde, bu zar kenarlara çekilir, yani bozulur. Vajinaya girenin, penis, parmak, tampon ya da başka bir cisim olması durumu değiştirmez. Kızlık zarı vajina duvarlarına doğru çekilirken, üzerindeki kılcal damarlar çatlar ve bir kaç damla kan gelir. Bazı kızlık zarları esnektir, kılcal damar çatlaması olmaksızın kenarlara çekilebilir ve kanamazlar. Kanama genellikle vajinaya ilk giriş sırasında olur, ilk girişi izleyen hafta içindeki girişlerde de taze yara nedeniyle ufak kanamalar olabilir.

Heyecan aşka engel

Ailemin tanıdığı birisi ile bir yıl önce nişanlandım. Nişanlım bana hiç sarılmıyor, yakınlık göstermiyor. Bunu sebebi ne olabilir?

Nişanlınız cinsel deneyim eksikliği, aşırı heyecanlanma, başaramama korkusu veya özgüven sorunu gibi nedenlerle size yaklaşmaktan kaçınıyor olabilir. Nişanlınızla aklınıza takılan her şeyi açık açık konuşun, ondan ne istediğinizi ve ne beklediğinizi söyleyin. Sorun çözülecektir.

Varikosel ve sperm

28 yaşında bir erkeğim. Bende sperm sayısı sıfır çıktı ve doktor bende varikosel olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. 3 ay önce ameliyat oldum. Ama yine sperm sayım sıfır çıktı. Bu durumda ben ne yapacağım?

varikosel erkeklerde sık görülen bir damar hastalığıdır. Spermlerin sıfır çıkmasına neden olan bir hastalık değildir. Muhtemel sebepler; testislerde üretim olmaması, üretilen spermlerin kanallardaki tıkanıklıktan dolayı iletilememesi olabilir. Bu durum da uygun tedavi yöntemleri vardır. Ama öncelikle nedeni bulmak gerekir.

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER