Sağlık
  • 24.7.2009 03:11

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

* Cinsel organımın küçük olmasıyla ilgili bir takım sorunlar yaşıyoru. Piyasada satılan penis büyütücü ilaçların herhangi bir faydası var mı?

Günümüzde erkeklerin en çok rahatsızlık duyduğu konulardan biri de penis boyudur. Oysa penisin ideal boyu diye bir şey yoktur. Penis işlevini yerine getirdikten sonra boyu 20 olmuş, 30 olmuş hiç fark etmez. Önemli olan partnerinizin ilişki sonrası sizin penisinizden şikayetçi olmamasıdır. Günümüzde uzmanlar ideal penis boyunu 10-18 cm arasında olduğunu söylerler. Ama kilolu erkeklerde bu rakam biraz daha düşebilir. Bunun sebebi ise kasık bölgesinde biriken yağ tabakasının penisi tam olarak ortaya çıkaramamasıdır. Biraz kilo verdikten sonra 1-2 santim penis uzayabilir. Piyasada penis büyüttüğü iddia edilen ilaçlar vardır, ama böyle bir şey mümkün değildir. İlaçla, kremle veya başka bir bitkisel maddelerle bacağımızı veya kolumuzu uzatamadığımız gibi, penisimizi de uzatmamız mümkün değildir.


Ergenliğe ilk adım


* Merhaba, benim 14 yaşında bir oğlum var. Kendisiyle konuşmalarımızda hala boşalmadığını öğrendim. Bir doktora götürmem gerekir mi?


Çocuklar 10-12 yaşları arasında ergenliğe girerler. 6-8 yaşlar arasında başlayan cinsiyet hormonlarının artışı bu yaşlarda zirve noktasına ulaşır. İskelet sistemi, kas ve yağ dokusu artar, bütün vücut sistemlerinin kapasiteleri artar. Erkeklerde ergenliğin ilk belirtisi testis büyümesidir, bunu penis büyümesi, genital bölge kıllanması, koltuk altı kıllanması, bıyık-sakal çıkışı izler. Bütün bu bedensel değişimler 3-5 yılda tamamlanır ve erişkinliğe özgü üretkenliğe kavuşulmuş olur. Ergenliğin başlangıcı ortalama olarak erkeklerde 12 yaştır. Başlangıcı ve süresi; beslenme koşulları, ruhsal ve fiziksel hastalıklardan etkilenebilir. Sizin oğlunuzu bir hekime götürmenizde fayda var. Hem cinsel gelişimini takip ettirmeniz, hem de hormon değerlerine baktırmanız gerekir.

Siğillere dikkat edin!


* Penisimde küçük et parçası vardı ve buradaki kılları temizlerken kesilmeden dolayı çoğaldı. Ne yapman gerekiyor?


Genital bölgedeki siğiller, Human Papilloma Virüs (HPV) ile insanlara genellikle cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Genital siğiller cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıklardan birisidir. Genital siğillerin tedavi şekli, lezyonların yerine, sayısına, büyüklüğüne göre değişebilir. Büyük ve 3'ten fazla lezyonu olanlara cerrahi çıkarılma uygulanır. Daha az sayıda ve küçük lezyonlar ile çok belirti vermeyen lezyonlara trikloroasetik asit uygulanmaktadır. Genital siğilden korunmak için sadece prezervatif kullanmak genellikle yeterli olmamaktadır. Çünkü bu virüs, cinsel ilişki sırasında temas eden bütün cilt bölgelerinden bulaşabilmektedir. Bu virüsün bulaşması için tam bir cinsel ilişki yaşamakta gerekmemekte



'Kızlık zarım bozuldu mu?'


* Nişanlımla bir süre önce ilişkiye girdim, ama kanama olmadı. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?


İlk ilişkiyle birlikte yapısı ve şekli nedeniyle bazı kızlık zarlarında kanama olmaz. Bu oran yaklaşık yüzde 25 civarıdır. Eğer kızlık zarı etli, kalın ve elastiki ise, ancak doğumla birlikte yırtılabilir. Bunu kesin olarak öğrenmek için bir jinekologa başvurmanız yerinde olur.


Zevk suyu hamile bırakır


* 23 yaşında bir kadınım. Sevdiğimle ilişkiye girdik, dışarı boşaldı. Ama zevk suyu içime girdi sanırım. Acaba hamile kalır mıyım?


Erkeklerdeki zevk suyu, erkeklerde cinsel birleşme esnasında boşalmadan önce, meninin penisten rahatlıkla akmasını sağlamak amacıyla kanalları temizleyen bir sıvıdır. Pek az da olsa içerisinde sperm bulunmaktadır. Bu nedenle az da olsa gebe kalma riski vardır...

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER