Sağlık
  • 31.3.2009 07:14

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR!..

Güzel ve estetik göğüsler için bazı egzersizler vardır. Göğüsleriniz büyükse şiddet içeren sporlardan kaçının. Sırt ve pazı kaslarını kuvvetlendirmek göğüslerinizi güzelleştirir.


Memelerim çok küçük. Bu beni çok rahatsız ediyor. Büyütmek için ne yapabilirim?

Bazen iki memenin boyutu birbirinden farklıdır, bazen "memelerim küçük" endişesi ile yaşanır, bazen de tersine. Sonuçta memelerinden mutlu kadın azdır. Kadın memesi, kadınların cinsel heyecana ulaşmasında anahtar rollerden birisine sahiptir. Tabi erkekleri de. Kadınların farklılık taşıdıkları 2. bölgedir ve bu nedenle de erkekleri, görsel olarak uyarırlar, erkeklerin farkında oldukları ya da olamadıkları tutkulu bakışlarının da hedefi olurlar. Kadınların çoğu küçük memeli olma endişesi yaşar. Hatta normal memeli olanlar da. Ancak meme büyüklüğü de "zevkler ve renkler tartışılmaz" meselesidir. Yani bazı erkek büyük meme sever, bazısı ise küçük meme. Yüzme bildiğimiz gibi bütün vücut için yararlı, tabi göğüsleri de şekle sokan bir spor türü. Eğer göğüsleriniz büyükse şiddet içeren sporlardan kaçının. Göğüs güzelliği için önerilen egzersizlerde ise temel amaç sırt ve pazı kaslarının kuvvetlendirilmesidir. Bunun için 3 egzersiz vardır: - Diz ve ellerinizi yere koyun. Sırtınızı ve başınızı dik tutun. Bacaklarınızı kalça seviyenize dek havaya kaldırıp çapraz hale getirin. Dirseklerinizi bükerek gövdenizi yere doğru indirin. Bir kaç saniye bekleyip ilk pozisyonunuza dönün. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın. 2- Yere uzanın. Omuzlarınız yerle tamamen temas etsin. Bacaklarınızı havaya kaldırıp çapraz hale getirin. Kollarınızı önce vücudunuza paralel şekilde yana uzatın, sonra dümdüz ve gergin olarak yukarı kaldırın ve ellerinizi birleştirin. Bir kaç saniye bekleyip ilk pozisyonunuza dönün. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın. 3- Bağdaş kurarak oturun. Omuzlarınızı gevşek tutun. Kollarınızı göğüs seviyesine getirip avuçlarınız iç içe gelecek şekilde ellerinizi birleştirin. Tüm gücünüzle avuçlarınızı birbirine doğru itin. Bir kaç saniye bekleyip gevşeyin. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın.

Varikosel bebeğe engel değil

Merhaba, ben 3 sene önce varikosel nedeniyle ameliyat oldum. 5 yıllık evliyim. Bebek sahibi olmak istiyoruz. Eşim şu ana kadar hamile kalamadı. Bunun için ne yapmamız gerekir?


Öncelikle bir jinekoloğa gidip bu durumu anlatmalısınız. O size öncelikle aşılama, daha ileride de tüp bebek yöntemini önerebilir. Ancak eşinizin de gebelik için engelleri olmaması gerekir. Bunun için jinekolog bazı tetkikler isteyecektir. Hem aşılama, hem de tüp bebek yönteminde başarı oranları epey yüksek. Eğer doktorunuz eşinizin normal yolla gebe kalamayacağınıza kanaat getirirse, bu iki yöntemden sonuç alırsınız.


Adet 1hafta gecikirse dikkat

Bakire bir bayanla birlikte oldum. Bekaretine dokunmadım ama ilişki sırasında üzerine boşaldım. Vajinasından uzak olmaya çalıştım. Ama şu anda adeti 5 gün gecikmiş durumda. Hamile olma riski nedir?

Direkt vajina içine boşalma olmayan durumlarda gebelik oluşma olasılığı oldukça düşüktür. Adet gecikmesi bir haftayı bulunca idrarda gebelik testi yaptırmanızı öneririm.


41 yaşındayım. Son zamanlarda boşalmak için eskisine göre daha fazla uyarılmam gerekiyor. Normal mi?

Yaşlılık sürecinde vücudunuzdaki tüm sistemlerde genel bir yavaşlama göze çarpar.sinir iletimi, kan damarı aktiviteleriniz yavaşlar, hormonal seviyeleriniz düşer.nedenle yaşla birlikte orgazma ulaşmak için daha fazla uyarı gerekmesi normaldir.


3 yıllık evli bir bayanım. Adetlerim hep düzenli, ama istememize rağmen bizim çocuğumu olmuyor. Bir doktora başvurmalı mıyız?

Düzenli olarak adet görmenize, korunmamanıza ve düzenli olarak eşinizle beraber olmanıza rağmen çocuk sahibi olamadığınıza göre bazı tetkiklerin zamanı geldi demektir. Fazla vakit kaybetmeden komple bir jinekolojik muayeneden geçmelisiniz. Eşinize spermiogram yapılması gerekir.


Kontrol şart

7 ay önce evlendim. Çocuğumuzun olmasını istiyoruz, ama hamile kalamıyorum. Son üç aydır normal adet görmem gereken zamandan 15 gün sonra adet görüyorum. Bende veya eşimde bir problem olmasından korkuyorum. Hamile kalma dönemleri nasıl saptanır?

Çocuk yapma ile ilgili benim bilmediğim bir şeyler mi var acaba? Adet düzensizliğiniz için bir jinekologa muayene olmanızı öneririm. Kanama düzenini bozan psikolojik, iklimsel, bedensel gibi pek çok sebep olabilir. Bir yıl korunmasız ilişki ile gebelik oluşmamışsa bu durumun araştırılması gerekir.

İlk deneyim

2 ay önce ilk defa cinsel ilişkiye girdim. Uzun süredir devam eden bir ilişkim var ama ilk kez cinsel anlamda beraber olduk. İlişkiden sonraki ilk hafta vajina yolumda ağrılar oldu. O ağrılarım geçti. Ama bazen karın bölgemde müthiş bir ağrı oluyor. Bunun sebebi nedir?

İlk cinsel ilişki sonrasında bu hissedilenler bazı kişilerde olabilir, zardaki açılmaya bağlı ilk bir ayda sonraki ilişkilerde yanma hissedilebilinir, bunu önlemek için günde 2-3 kere 1 saati geçmeyecek şekilde vajinaya tampon koyabilirsiniz. Alışıncaya kadar tamponu krem ile kullanınız.(takvim)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER