Sağlık
  • 30.3.2009 07:14

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

Duygu olmadan girilen cinsel ilişkilerde; ilişki sonrasında boşalma gibi problemlerin boy göstermesi mümkündür 

İki-üç haftada bir hayat kadınları ile beraber oluyorum. Her seferinde ilişkiye girdikten bir dakika sonra boşalıyorum, bir türlü kendimi kontrol edemiyorum. İleride evlenince de aynı sorunu yaşarsam diye korkuyorum. Bunun için şimdiden ne yapabilirim?

Güzel duygular beslenmeden yapılan, sadece ihtiyaç giderir gibi yapılan cinsel ilişkilerde bu tür sorunlar olabiliyor. Aslında yaptığınız bir cinsel ilişki de değil, bir tür ticaret. Dolayısıyla yaşadıklarınız gerçekten bir sorun mu şimdiden söylemek çok güç. Bilmeniz gereken diğer bir konu ise, erkeklerin ve kadınların fizyolojisi çok fark olduğu. Erkekler elektrikli ısıtıcılar gibidir, çabuk ısınır, çabuk heyecanlanırlar. Kadınlar ise, şimdilerde evlerde pek kalmadı sanırım, dökme kalorifer petekleri gibidir. Yavaş ısınır, yavaş heyecanlanırlar. Erkeklerin en büyük cinsel organları bacaklarının arasında değil, iki kulağının arasındadır, yani beyinleridir. Penis ve vajina figürandır, başrol oyuncusu beyindir. Para ile cinsel ilişkiye giren kadınlar, erkekleri erken boşalmaya programlar. En kısa zamanda kendinizi cinsel tatminde daha sağlıklı bir seçim yapmanızda fayda var. 

28 yaşında bir kadınım. Bende endometriozis olduğu için çocuğum olmuyor. Adet dönemlerim korkunç geçiyor. İşe gidemiyorum. Tedavi oluyorum ama bir gelişme olmuyor. Bazı adet dönemlerinde acil servise bile gitmek zorunda kalıyorum. Bu hastalıktan kurtulma şansı yok mu? Hangi tedaviyi uygularsam çocuk sahibi olabilirim?

Endometriozis için değişik tedavi yöntemleri kullanılmakla birlikte, kesin bir tedavi henüz bulunamamıştır. Yapılan araştırmalar hastalığın devamı veya tekrarlama olasılığının yüksek olduğunu göstermiştir. Ağrı kesiciler genellikle endometrioziste görülen ağrılar için kullanılırlar. Hormonlarla tedavi, yumurtlamanın mümkün olduğunca uzun bir süre durdurulmasını amaçlamaktadır. Bu tedavi sırasında ve bazen aylar ve yıllar sonra endometriozis de gerileme görülebilmektedir. Hormonal tedavilerde yan etkiler bazı kadınlar için sorun oluşturabilmektedir. Gebeliğin sıklıkla belirtilerde gerilemeye neden olması ve çocuk arzusu olanlarda hastalığın süresi uzadıkça gebe kalma şansının azaldığına inanıldığı için, endometriozisli hastalara gebeliği ertelememeleri önerilmektedir. Endometriozisli kadınlarda dış gebelik ve düşük şansı yüksek olabilir. Araştırmalar endometrioziste kalıtsal bir geçiş olabileceğini göstermektedir. Dolayısıyla hastaların çocuklarında da endometriozis riski ve ilişkili sağlık sorunları olasılığı artmaktadır. Laparaskopik ya da klasik yöntemle yapılan cerrahi ile endometriozis lezyonlarının çıkartılması veya yok edilmesi mümkündür. Belirtilerin hafiflemesi ve gebeliğin oluşması sağlanabilir. Buna rağmen hastalığın tekrarlama olasılığı sıktır. Sizin araştırma hastanelerinin kadın doğum hastalıklarına başvurmanızı öneririm. 

19 yaşındayım. Spor yapıyorum. Spor hocam bana mastürbasyon ve ilişkiyi yasakladı. Ama ben sık sık mastürbasyon yapmaktan kendimi alamıyorum. Ertesi gün bacak kaslarım acıyor ve baş ağrısı çekiyorum.

Kişinin kendi kendini tatmin etmesi anlamına gelen mastürbasyon; güçsüz bırakan, bacak kaslarını ağrıtan veya baş ağrısı yapan bir olay değildir. Mastürbasyon, cinsellik içgüdüsünden kaynaklanan bir davranıştır. Hiçbir fiziksel kötü tesiri yoktur, aksine rahatlamayı ve gevşemeyi sağlar. Halk arasında söylenen "sivilce yapar, gözlerin kör olur, ileride çocuğun olmaz, baş ağrısı yapar ve bacakların ağrır" gibi sözler tamamen uydurmadır. Mastürbasyon yapmayı önermiyorum, ama cinsel ilişkiye girme şansınız yoksa ve çok aşırı kaçmıyorsanız, bir sorun olmaz.

AĞRILAR ZAMANLA AZALIR

 3,5 sene önce prostat kanserinden ameliyat oldum. Yaşım 51, şikayetim yok. Sadece ilişkiye girerken penisimdeki ağrılar normal mi?

Halk arasında, prostat kanserinden sonra cinsel hayatın tamamen sona erdiği düşüncesi yaygındır, ancak bu doğru değildir. Ameliyat olmuşsunuz, ancak kemoterapi veya radyoterapi görüp görmediğinizi yazmamışsınız. Normalde prostat kanseri nedeniyle ameliyat olanlarda bu tür şikayetler olmaz. Bu tedaviler hastalarda sertleşme yeteneğini sınırlayabilir. Çevre dokularda veya damarlarda hasara yol açtığı için peniste ilişki sonrası ağrılara yol açabilir. Bol sıvı almanızı, düzenli egzersiz yapmanızı ve beslenmenize dikkat etmenizi öneririm. Zamanla ağrınız azalacaktır.

GEBELİK İHTİMALİ

 Benim 5 gün önce adet görmem gerekiyordu. Sadece hafif bir lekelenme oldu. Hala adet göremedim. Evde idrar testi yaptım, sonuç negatif çıktı. Test sonucu güvenilir mi? Adet olmazsam testi tekrar ne zaman denemeliyim?

Şu ana kadar düzenli adet gördüyseniz ve bu ay böyle bir lekelenme yaşadıysanız gebelik ihtimali var. Kanda gebelik testi size kesin yanıt verir. Eğer bu testte de gebelik çıkmazsa bu lekelenmenizin sebebinin açıklanması için muayene olmalısınız.


KÜÇÜLME YOK 

 Ben 54 yaşındayım. Yaşlandıkça penisimin küçülüyor. Bu normal midir?

Yaşlandıkça penisiniz küçülmez. Buradaki durum karın yağlarınız arttığı için orantısal olarak penisiniz küçük görünmesidir. Yani bu durum sadece optik bir yanılsamadır.

REGL DUYARLI YAPAR

Adetim bitmek üzere iken ilişkiye girdim. Adetli iken ilişkiye girilince hamile kalma riski var mıdır?

Adet döneminde gebe kalma ihtimali çok çok azdır. Ancak teknik olarak kadınlar her gün hamile kalabilirler. Çünkü kadınların yumurtlamaları düzenli olmayabilir, ara kanamalarla veya değişik hastalıklara bağlı olarak adet günleri değişebilir. Unutulmaması gereken bir durum, adet döneminde cinsel ilişki önerdiğimiz bir durum değildir. Adet döneminde vajina enfeksiyonlara karşı elverişli bir haldedir, kadının ve erkeğin mikrop kapma olasılıkları fazladır. (TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER