Sağlık
  • 28.3.2009 06:00

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

Özellikle doğum yapmış kadınlarda gebelikten korunmak için kullanılan spiral, doğru şekilde takıldığında cinsel ilişki sırasında düşmez... Spiral nedeniyle uygulanacak özel bir cinsel pozisyon yoktur


2.5 yıllık evli, 26 yaşında bir kadınım. Çocuğum olmuyor, tedavi görüyorum. Prolaktin hormonum yüksek çıktı. Tedaviden sonra çocuğum olur mu?


Prolaktin yüksekliğine bağlı olarak yumurtlama fonksiyonu bozulur. Prolaktin yüksekliği sebebi bazen beyin bölgesinde bulunan hipofiz bezi tümöründen kaynaklanabilir. Bu nedenle bu bölgenin MR'nın çekilmesi gerekir. İyi huylu bu tümörlerin büyük kısmı ilaç tedavisiyle ufalabilmektedir. Prolaktininiz tedaviye rağmen düşmüyorsa ilaç dozu yetersiz olabilir.

* Doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. Bu haptan sonra kulaklarımda uğultu ve çınlama olmaya başladı. Ne yapmalıyım?


Öncelikle bu belirtileri, size doğum kontrol hapı veren hekime anlatmalısınız. İlacınızın değiştirilmesi gerekebilir. Bazı doğum kontrol hapları içindeki hormonlara bağlı olarak eğer kişide de yatkınlık varsa kulak içindeki kemikçiklerin kireçlenmesine bağlı olarak çınlama şikayeti yapabilir.

* 23 yaşındayım. Testis torbam sarkıyor. Ara ara özellikle otururken ağrılarım oluyor. Ne yapmalıyım?

En kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurmanızda fayda var.

* 29 yaşındayım, 2 çocuğum var. Doğum kontrolü için spiral taktırdım. Spiral ilişki sırasında düşebilir mi? Spiral varken sakıncalı pozisyonlar var mı?

Özellikle doğum yapmış kadınlarda gebelikten korunmak için kullanılan spiral (rahim içi araç), doğru şekilde takıldığında cinsel ilişki sırasında düşmezler. Spiral nedeniyle uygulanacak özel bir cinsel ilişki pozisyonuna ihtiyaç yoktur.

* Bir haftadır menim yavaş akıyor. Bir tıkanıklık varmış gibi. İdrarımı da yaparken aynı şeyi hissediyorum.

İdrar yolları, meni yolları ve prostatta iltihap olabilir. Bazen de idrar yolundaki küçük bir taş bu şikayetlere neden olabilir. Bunun için meni kültürü yaptırmanız, ultrason çektirmeniz lazım. Tedavi ancak teşhisten sonra olur.

Varikosel tedavisi


* Merhaba, varikosel tedavi edilebilir mi?


Varikosel erkek kısırlığının en önemli sebeplerinden biridir ve tedavisi cerrahi olarak mümkündür. Ergenlikte başlayan yumurta damarlarındaki varisleşme giderek ilerler ve spermlerin sayı, hareketlilik ve dölleme gücünü zamanla düşürür. Sonuç olarak bu hastalıkta testis toplardamarlarında genişleme olur. Genişleme de damar içinde kanın göllenmesine, testiste beslenme bozukluğuna ve bölgesel ısı artışına yol açar. Bu da sperm hareket, sayı ve şekil bozukluğuna neden olarak kısırlık ortaya çıkarır. Mikrocerrahi teknik ile ameliyat edilerek ortadan kaldırılabilinir. Mikrocerrahi yöntemin başarısı eski klasik ameliyatlara göre daha yüksektir. Ameliyat ile öncelikle erkeğin sperm üretimini maksimum düzeye çıkarılır daha sonra bir aşılama yada tüp bebekle döllenme sağlanır. Bu arada ayrıca hormon eksikliği olanlarda ise ilaçlarla tedavi edilmelidirler.

Zar dikilebilir

* Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama kanama olmadı. Kızlık yarı esnekmiş. Esnek olan kızlık zarları da dikilebiliyor mu?

Şimdi başka biriyle nişanlıyım. Nişanlım bu konuda çok hassas, ne yapabilirim. Kızlık zarının tamiri mümkündür. Kızlık zarının tamiri yırtılma oluşumunu izleyen ilk 1 hafta çok kolay olur. Çok sayıda cinsel ilişkide bulunmuş, doğum yapmış kadınlarda ise kızlık zarının parçaları azalmış olduğundan tamiri çok zor olabilir. Aslında yırtılan zar dikilmez, yeni suni bir zarılır. Yapılacak işlem 30-45 dakika kadar sürer ve işlem yapılacak bölge uyuşturulur. Hasta hiçbir ağrı hissetmez. Zarın yapısına göreşkiden 3 gün önce yapılabileceği gibiıllar önceden de dikilebilir. Kızlık zarının dikildiğini uzman doktorlar hariç kimse anlayamaz. Sizin kızlık zarınız esnek ise yırtılmamış demektir.

* 32 yaşında 7 yıllık evli bir kadınım. Bir süredir kokusuz, renksiz bir akıntım var. Ağrım sızım yok. Akıntı renksiz ve kokusuz olduğu için bir doktora gitmedim ama epey zaman geçmesine karşın bir iyileşme olmadı.

Kadınlarda normal şartlarda vajina ortamının nemli kalmasını sağlayan bir salgı mevcuttur ve bu salgı kadının sağlığı açısından gereklidir. Normal durumlarda kokusuz olan bu salgı berraktır. Hiçbir sorun olmasa da var olan bu akıntı fizyolojiktir yani normal bir akıntıdır. Biz her kadının en az yılda bir kez (ideali 6 ayda bir) jinekoloji muayenesinden geçmesini öneriyoruz.

Kist ve bezeye dikkat
* Gebelik düşünüyorum. Bu ay adetime bir hafta kala kanamam oldu. Ayrıca sol kasığımda ara ara sancı oluyor. Bir sorun olabilir mi?
Sol kasığınızdaki ağrının sebebi yumurtalık kisti olabilir. Ancak beraberinde lekelenme olması geç yumurtlama ihtimalini de düşündürür.

* Bir süredir kasıklarımda fındık büyüklüğünde bezeler var, dokununca ağrı yapıyor. Bir hastalığın göstergesi midir?

Bu tür bezeler bir enfeksiyon sonrasında kasıkta gelişen lenf bezi büyümeleridir. Bu büyümeler cinsel yolla bulaşan hastalık habercisi de olabilirler.

Penis boyu ve psikoloji

* Normal penis boyu ve büyütme işlemleri hakkında bilgi verir misiniz?

Penisin büyüklüğü kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Penis boyu gerdirilmek suretiyle penis kökü ile ucu arasındaki mesafe ölçülerek değerlendirilir. Bazen penis genital bölgedeki yağ dokusu içine gömülüdür. Bu durumda penis uzunluğunun daha dikkatli değerlendirilmesi gerekmektedir. Avrupa cinsel fonksiyon birliğine göre penisin yumuşakken gerdirildiğinde penis kökü ile ucu arasındaki mesafenin 8-10 cm ve daha fazla ölçülerde bulunması normal penis ölçüsü olarak değerlendirilmektedir. Uzmanlara göre penisin hacim ve büyüklüğünün cinsel birleşmede önemli rolü bulunmasına rağmen esas olarak normal uyarılara cevap elde edilerek sertleşmek ve sertleşmenin yeterince sürdürülebilmesi gibi fizyolojik özellikler, yani işlevi daha önemlidir. Penis büyütmek isteği ile hekime başvuran hastaları ikiye ayırabiliriz. Birinci gruptaki hastalar, gerçekten normal ölçülerden daha küçük penis hacmine sahip olan hastalardır. İkinci grup hastalar ise penis hacimleri normal olduğu halde daha fazla hacme sahip olmak isteyenlerdir... (takvim)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:45

İLGİLİ HABERLER