Sağlık
  • 9.3.2009 06:40

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR!..

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girdik. Hoşuna gittiğini söyledi. Ama ben hayal ettiğim zevki alamadım çünkü vajinası genişti. Benim bildiğim bakirelerin vajinaları dar olur. F.B./Artvin

İlk cinsel ilişkiye heyecan, beklenti, umut, endişe ve korku gibi pek çok duygu da eşlik edebilir. Normal şartlarda eğer kadın rahatsa, yeterli ön sevişme yapılır ve klitorisi uyarılırsa ilk ilişkide acı, ağrı ve kanama olmaz.
Mutlu olmanız gerekir
Çok az kanama olması, muhtemelen kadının kendini kasmasından veya kuruluğundan kaynaklanabilir. Aslında rahat bir cinsel birleşme yaşadığınız için mutlu olmanız gerekir. Ancak bazen kadının rahat olması ve ilişkinin kolay gerçekleşmesi erkeğin paniğe kapılmasına ve performans baskısı hissetmesine neden olabilir. Ayrıca vajinanın yapısı ve sıkılığı her kadında farklıdır. İlk ilişkide beklentilerinizin gerçekleşmemiş olması sizi mutsuz etmesin. Cinsellik zamanla ve deneyimle güzelleşir. Bir şey beklemeden ve zevki takıntı haline getirmeden sadece sevişmeye odaklanmanızda fayda var.

Yedi aydır biriyle beraberim ancak erkek arkadaşımın penisi çok büyük. İlişkide canım çok yanıyor. Bu duruma nasıl bir çözüm bulabiliriz? S.N./Bursa

Vajina her penis boyuna ve kalınlığına göre kendini ayarlayabilen bir organdır. Ancak büyük penisler hem fiziksel, hem de psikolojik olarak kadın için bazen rahatsız edici olabilir. Bu durumda erkek arkadaşınızla açıkça konuşmanızda ve yaratıcılığınızı kullanarak her ikinizi de memnun edecek ortak bir yol bulmanızda fayda var. Uzun bir ön sevişme ve klitoris uyarısı kadının rahatlaması ve vajinanın genişleyebilmesi için gereklidir. Farklı pozisyonlar denemek de faydalı olacaktır.

Ben klitorisin nerde olduğunu bilmiyorum. Kız arkadaşımın klitorisini bulmayı çok denedim ama bulamadım. Bulmak için ne yapmalıyız? P.Y./İstanbul

Öncelikle kız arkadaşınızın klitorisini bulma çabanızı takdirle karşılıyorum. Klitoris kadın cinselliğinde en önemli organlardan biridir, aslında erkekteki penisin kadındaki karşılığıdır da diyebiliriz. Kadınlar klitorislerinden uyarılır, zevk alır ve boşalırlar.

Çoğu kadın yapısını bilmez
Çoğu kadın kendi vajinasını incelememiştir ve içteki yapının nasıl olduğu hakkında da bir bilgisi yoktur. Klitorisle ilgili fotoğraflara internetten ulaşabilirsiniz. Kadının kendi vajinası ve bedeni hakkında bilgi sahibi olması onun cinsellikten alacağı zevki arttırmak için çok önemlidir. (sabah)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:25

İLGİLİ HABERLER