Sağlık
  • 1.3.2009 06:10

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

Kadınların yaşadığı psikolojik sorunlar orgazma engel olur. Bunun için uzun bir ön sevişme ve partnerin huzur vermesi şart.

* 30 yaşında 2 yıllık evli bir erkeğim. Bu sürede çocuğum olmadı. 6 yıl önce varikosel ameliyatı olmuştum. Sperm sayım yükselmedi. İlişki sırasında sertleşme güçlüğü yaşıyorum. Bana bir çare gösterin?
Erkeklik hormonlarınızın değerlerine baktırmanızı öneriyorum. Eksiklik varsa bir an önce tamamlanmalı. Sperm sayınızı yazmadığınız için bu konuda genel şeyler söylemem gerekiyor. Varikasel ameliyatlarından sonra birçok hastada sperm sayılarında düzelme olur. Ameliyat başarısı ne kadar erken yapıldığına ve varikoselin derecesine bağlıdır. Spermogram testinizde hareketli canlı spermler varsa, cinsel ilişki ile denemek yerine yardımcı üreme tekniklerinden yararlanıp çocuk sahibi olabilirsiniz.

* Merhaba, kötü bir evlilik yaşayıp eşimden ayrıldım. Bir süre sonra başka arkadaşım oldu. Ancak boşandıktan sonra orgazm olamadım. Evliyken bu konuda sıkıntım yoktu. Nasıl bu durumu aşabilirim?
Kadının orgazm olması için bir takım koşulların sağlanması gerekir. Kadın; partnerine güvenmeli, onun tarafından sevildiğinden emin olmalı, yeterince öpülmeli, okşanmalı ve klitorisi uyarılmalıdır. Kadın sadece fiziksel uyarılmayla orgazma ulaşamaz, psikolojik açıdan da rahat olması gerekir. İlk eşiniz erkeklere karşı güveninizi yitirmenize neden olmuş, orgazm sorununuz bununla birlikte ortaya çıkmış olabilir. Artık geçmişi unutmalısınız. Orgazm olmayı zamanla öğrenebilirsiniz. Bunun için cinselliğin sizin için ne ifade ettiğini gözden geçirin, orgazmı amaç ya da takıntı haline getirmeyin, sevişmenin her anından zevk almaya çalışın. Eğer uzun ve tatmin edici bir ön sevişme yaşarsanız, devamında orgazm da kendiliğinden gelecektir.

* 25 yaşında bir kızım. 14 aydır bir erkek arkadaşım var. Çok konuda anlaşıyoruz fakat cinsellik konusunda tartışma yaşıyoruz. Erkek arkadaşım benimle beraber olmak istiyor. Ben de evlenmeden beraber olmak istemiyorum. Hem kendim istemiyorum, hem de ailemin de böyle bir şeyi kabul edeceğini sanmıyorum. Bana bir yol gösterir misiniz?
Cinsellik hem erkeğin hem de kadının doğal bir ihtiyacıdır, ama en önemlisi sevginin ve hazzın paylaşımıdır. Erkek arkadaşınız sizinle beraber olmak istiyor olabilir, ancak sizin bu konuda tereddütleriniz varsa buna saygı göstermesi gerekir. Erkek arkadaşınızla bu konuyu açık açık konuşmanızda, cinsellik konusundaki duygu ve düşüncelerinizi ve evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamanın sizi rahatsız edeceğini onunla paylaşmanızda fayda var. Çünkü suçluluk duyguları içinde, huzursuz ve endişeli bir şekilde cinsellik yaşarsanız, bu daha sonra cinsel isteksizlik ve orgazm olamama gibi işlev bozukluklarına da yol açabilir. (yakvim)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:43

İLGİLİ HABERLER