Gündem
  • 8.10.2008 19:55

AKMAN: KURUL ÜYELERİNİN BU TAVIRLARINI ÇOK YADIRGADIM'

ANKARA - RTÜK Başkanı Zahid Akman, üst kurulun üç üyesinin yaptığı açıklamayı ''yadırgadığını'' ifade ederek, ''Kurul üyelerinin bu açıklamalarıyla gerekli araştırmalar yapılacaktır'' dedi.
Akman, RTÜK üyeleri Hülya Alp, Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak'ın ''Üst kurulun yarınki toplantısında başkanının tarafsız davranamayacağı'' iddiasını gündeme getirecekleri yönünde basına yansıyan ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, üç RTÜK üyesinin, ''kendisinin Doğan Grubuna ait televizyonlarla ilgili müzakere ve oylamalarda tarafsızlığını koruyamayacağını'' iddia ettiklerini belirten Akman, şunları söyledi:
''Doğrusu, adı anılan Doğan Grubuna ait kuruluşların hiçbir yetkilisinin böyle bir durumla ilgili açıklaması olmamasına rağmen, herhangi bir endişeye dile getirmemelerine rağmen, tarafsız olması gereken bu üyelerin bu grubun sözcülüğü ve savunuculuğu anlamına gelecek bu tavırlarını çok yadırgadım. Onlarca grup ve televizyon olmasına rağmen yalnızca bir grubun, Doğan Grubunun sorunlarını gündeme getirerek bununla ilgili bir basın açıklaması yapıyor olmaları son derece dikkat çekicidir.
Kurul toplantılarında zaman zaman dikkat çeken bazı taraflı tutumları gözlemiştim. Bu tutumların yazılı bir açıklamayla bütün kamuoyuna bu şekilde duyurulması, Doğan Grubuna ait kuruluşların hiçbir kaygı ifade etmeden, bu üyelerin bu grupla ilgili duymuş oldukları endişe, anlaşılabilir değildir.
Kurul üyelerinin bu açıklamalarıyla ilgili gerekli araştırmalar yapılacaktır. Biz 9 üye yalnız bir siyasi parti ya da belli bir medya grubu için değil millete hizmet için seçildik. Bütün olanlara rağmen bu inancımı korumak istiyorum.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:36

İLGİLİ HABERLER