Gündem
  • 30.3.2009 00:38

AKP 47 İL VE 440 İLÇEDE ÖNDE GİDİYOR!..

Resmi olmayan sonuçlara göre AKP 10’u büyükşehir olmak üzere toplam 47 ilde ve 440 ilçede seçim yarışını önde götürüyor. AKP’yi 3 büyükşehir olmak üzere toplam 13 il ve 168 ilçe olmak üzere CHP takip ederken, MHP de 1’i büyükşehir olmak üzere 9 il ve 127 ilçede önde gidiyor. “Kaleö dediği Diyarbakır’ı AKP’ye kaptırmayan DTP ise Diyarbakır’ın yanı sıra 7 il ve 46 ilçede seçim yarışında ilk sırada bulunuyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre sandıkların yüzde 45,18’i açılırken, AKP, CHP ve MHP’nin yarışı önde götürdüğü iller de yavaş yavaş netleşmeye başladı. Açılan sandıklardan ortaya çıkan tabloya göre, AKP, İstanbul ve Ankara’daki seçim yarışında zorlanırken şu ana kadar da toplam 10 büyükşehir ve 37 ilde yarışı önde götürüyor. AKP 440 ilçede de önde bulunuyor. AKP’nin yarışta geride kaldığı iller arasında Antalya, Adana ve Şanlıurfa gibi iller bulunuyor.

-CHP 3 BÜYÜKŞEHİRDE-

CHP ise halen 3’ü büyükşehir olmak üzere toplam 13 ilde seçim yarışında önde gidiyor. CHP, 168 ilçede de yarışta ilk sırada bulunuyor. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP’nin kazandığı büyükşehirleri Antalya, Mersin ve İzmir oluşturuyor. CHP’nin Artvin, Aydın, Çanakkale, Edirne, Giresun, Kırklareli, Muğla, Sinop, Tekirdağ ve Zonguldak’ta seçimi kazandığı da kesinleşmiş durumda.

-MHP 9 İLDE ÖNDE-

Seçim yarışını üçüncü parti olarak götüren MHP ise halen 1 büyükşehir ve 8 ilde yarışı önde götürüyor. 127 ilçede de seçim yarışında ilk sırada bulunan MHP’nin önde bulunduğu belediyeleri Adana, Balıkesir, Bartın, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu, Manisa, Osmaniye ve Uşak oluşturuyor.

-DTP KALE’Yİ KORUDU-

DTP ise “kaleö olarak gördüğü Diyarbakır’da açık farkla önde gidiyor. Diyarbakır’ın yanı sıra DTP’nin önde bulunduğu diğer illeri ise Batman, Hakkari, Iğdır, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van oluşturuyor.

DSP ise resmi olmayan sonuçlara göre Eskişehir ve Ordu Belediye Başkanlıklarını korumuş görünüyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER