Gündem
  • 29.4.2013 18:26

AKP ile PKK beraber bir anayasa yazacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, "'Bunun adına demokratik süreç denilemez. Karayılan, 'Abdullah Öcalan dahil hepimiz özgürleşeceğiz. Ancak bunlar olursa biz silah bırakacağız' diyor. İşte plan budur. AKP ile PKK beraber bir anayasa yazacaklar. Ben ne diyebilirim o zaman. Ortaklığınız hayırlı olsun derim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Karaman'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Günaydın, 'çözüm süreci'ne değindi ve hükümetin yürüttüğü politikayı eleştirdi. PKK'lıların çekileceği yönünde açıklamalar olduğunu hatırlatan Günaydın, sayının net olarak bilinmediği için geri çekileceği söylenen terörist sayısının da bir öneminin olmadığını kaydetti. Günaydın, şunları söyledi:

"Murat Karayılan, 'Anayasa sürecini göreceğiz' diyor. Bunlar silahların gölgesinde bir dayatmayla anayasa yazdırmaya çalışıyorlar. Bunun adına demokratik süreç denilemez. Karayılan, 'Abdullah Öcalan dahil hepimiz özgürleşeceğiz. Bütün bu tutuklular, hükümlüler buna Öcalan dahil hepimiz özgürleşeceğiz. Ancak bunlar olursa biz silah bırakacağız' diyor. Arkadaşlar işte plan budur. Öcalan ne diyor; 'İslam şemsiyesi altında birleşeceğiz ve biz Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olmasını destekleriz.' Bu ne anlama geliyor? AKP ile PKK beraber bir anayasa yazacaklar. Ben ne diyebilirim o zaman. Ortaklığınız hayırlı olsun derim."

Gökhan Günay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e, Fransa Tarım Bakanlığı tarafından verilen 'Tarım Alanında Şövalye Liyakat Nişanı'nı da eleştirdi. Bakan Eker'in Fransa tarımını desteklediği için şövalye nişanını aldığını belirten Günay, ''Fransa Tarım Bakanlığı, bu şövalye nişanını da Fransa tarımını desteklemesi gerekçesiyle verdi. Mehdi Eker, nerenin Tarım Bakanı? Türkiye’nin. Mesele, o şövalye nişanını Karaman’dan alabilmek. Gücün yetiyorsa gel burada, çiftçinin karşısına çık, güzel güzel anlat yaptıklarını. Çiftçi de seni alkışlasın bir madalya taksın" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER