Dünya
  • 3.3.2008 09:54

AKP İZMİR’DE 6-5 YAPAR

Biu hafta Meclis’ten çıkacak Belediyeler Yasası, bazı illerin siyasi haritasını değiştirecek. Genel Kurul gündemindeki tasarıyla, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belediye kapatılırken, 43 yeni ilçe de kurulacak.

CHP’nin hesabına göre, AKP, bu yasayla İzmir’de CHP lehine 7-2’lik dağılımı bozmayı da hedefliyor. Yeni tasarıyla İzmir’de Bayraklı ve Karabağlar adıyla iki yeni ilçe kurulacak. CHP ağırlıklı Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi de Bornova’dan alınıp Bayraklı’ya bağlandı.

HEDEF 5 BELEDİYE CHP’liler, bu hesapla AKP’nin Bayraklı ve Karabağlar ile Bornova’yı kazanabileceğini, dengenin kağıt üstünde 6 CHP, 5 AKP olarak şimdiden değiştirildiğini savunuyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, tasarının İçişleri Bakanlığı yerine AKP Genel Merkezi’nde hazırlandığını belirterek, "Merkez valileri de bu çalışmaya katıldı. 22 Temmuz’daki oy dağılımını önlerine alıp siyasi haritayı düzenlediler. Bu siyasi cinayettir" dedi.

EMİNÖNÜ OYUNU İstanbul’da Fatih’e bağlanacak Eminönü’nde de, nüfusun giderek azalması ve göçler nedeniyle DTP’li seçmenin ağırlık kazandığı belirtiliyor. AKP son manevrasıyla, İstanbul’un simge merkezlerinden birini DTP’ye kaptırma riskini de önlemiş olacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:36

İLGİLİ HABERLER