Asayiş
  • 19.10.2008 17:30

AKP KONGRESİNDE KAVGA!...

AK Parti ilçe kongresinde ortalık karıştı... Polis ekipleri müdahale etti.
Kars'ın Kağızman ilçesinde yapılan AK Parti ilçe kongresi gergin geçti. Seçimde hile yapıldığını iddia eden delegeler ortalığı karıştırdı.
Kağızman Düğün Salonunda yapılan AK Parti Kağızman ilçe kongresine; Erzurum Milletvekili Kars seçim sorumlusu Saadettin Aydın, Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, AK Parti Kars İl Başkanı Ramazan Karakelle, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, İl Seçim İşleri Başkanı Muhammet Karahal, Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce ve delegeler katıldı.
Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın'ın divan başkanlığını seçimde 3 aday yarıştı. 411 delegeden 391 delege oy kullandı. Adaylardan; Mehmet Karadeniz 176, Nesim Eyidoğan 174, Sırrı Doğan ise 37 oy aldı. 3 oy geçersiz sayıldı, 1 oy ise boş çıktı.
Seçimi 2 oyla kaybeden Nesim Eyidoğan'ı destekleyen delegeler seçim görevlisinin oy pusulalarında hile yaptığını iddia ederek ortalığı karıştırdılar. Küfürlerin havada uçuştuğu tartışmalarda gergin anlar yaşadı. Bazı partililer salonu terk ederken tartışmalar üzerine sandıklar yeniden sayıldı. Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın bu defa seçim görevlileriyle birlikte oyları saymaya başladı. Sandıkların ikinci defa sayılmasının ardından aynı sonuca ulaşılması üzerine tartışmalar yeniden körüklendi.
Milletvekili Aydın'ın olayı sakinleştirmeye çalışması üzerine bu defa da Aydın'a "Taraf tutuyorsunuz" suçlamaları yöneltildi. Bu suçlamalara sinirlenen Aydın, güvenlik güçlerine yüksek sesle konuşan ve huzursuzluk yapan delegeleri dışarı almalarını söyledi. Bunun üzerine güvenlik güçleri ve delegeler arasında da sözlü tartışmalar yaşandı.
Tartışmaların gittikçe büyüdüğü salonda Kağızman Çallı Bayam Muhtarı Mehmet Köksüz ayağı kalkarak bağırmaya başladı. Köksüz, "Ben herkesi köyümün yoluna, suyuna davet ediyorum. Çıkmışlar kürsüye ayrım yapıyorlar. Ben yolsuz köyüme mi ağlayayım, dere yatağının götürdüğü evlere mi ağlayayım. Ben burada bir muhtarım ve hakkımı arıyorum. Ben burada milletvekillerine duyuruyorum. Tehditlerle oylar alınmasın" dedi.
"Ben hiçbirinizi tanımam" diyen Vekil Aydın, "Mücadele verecek olan aday o. Sen niye konuşuyorsun. Her kafadan bir ses çıkmasın" şeklinde sitemde bulundu.
Polis ekiplerinin seçim kürsüsünü çembere alması üzerine Milletvekili Saadettin Aydın, Mehmet Emin Karadeniz'in seçimi 176 oyla seçimi kazandığını belirterek programı bitirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:12

İLGİLİ HABERLER