Gündem
  • 28.4.2010 15:56

AKP’Lİ KUZU, KAMER GENÇ’E PATLADI: BENİMLE UĞRAŞMA SENİ PERİŞAN EDERİM

EDA HAN
ANKARA

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil Başkanlığı'nda toplanan TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin belediyelere kamu paylarının dağıtımı konusunda ve önergede tartışma çıktı. Bu konuda söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, iktidar partisine mensup olmayan belediyelerin zor durumda olduğu savundu. Genç, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, kendisinin Danışma Meclisi üyesiyken 12 Eylül Anayasası'nın ikinci oylamasında çekimser oy kullandığını iddia ettiğini ifade ederek oylamada ret oyu kullandığını söyledi.

Başkanvekili Pakdil, konunun Genç ve Kuzu arasında uzun süredir tartışıldığına işaret ederek, sataşma nedeniyle söz verdiği Kuzu'dan konunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Kürsüye gelen Kuzu ile MHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. MHP milletvekillerinin tepkilerini eleştiren Kuzu, ''Çamurcu başı çamur atıyor, gıkınız çıkmıyor. Savunma hakkımı kullanacağım için tepki gösteriyorsunuz. Ayıp, ayıp, çok ayıp. Ben bilim adamıyım, kim o? İşi gücü pislik atmak'' dedi. Genç'in çekimser kaldığının belgelerde yer aldığını belirten Kuzu, Genç'e ''Benimle uğraşma, seni perişan ederim'' dedi.

Bunun üzerine Pakdil, ''Kanunlar Müdürlüğündeki arkadaşlara söyledim. Bu konuyu açıklığa kavuşturacaklar. Çünkü iki tane belge var, biri ret, biri çekimser. Durum neyse çıkacak. Bu konuşmaları burada neticelendiriyoruz'' dedi.

Pakdil, sataşma gerekçesiyle söz isteyen Kamer Genç'e ise tekrar söz vermedi. MHP'liler ile Kuzu arasındaki tartışmalar Kuzu'nun yerine oturmasından sonra devam etti. Kuzu'nun neden kendilerini azarladığını söylemesine MHP sıralarından tepki geldi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, 'Sen azarlama hakkını nereden buluyorsun. Çocuğu mu azarlıyorsun. Kimsin sen" diye tepki gösterdi. TBMM Başkan Vekili Pakdil'in araya girmesinin ardından tartışma sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER