Gündem
  • 29.3.2009 22:18

AKP VE CHP 'İSTANBUL' İL BAŞKANLARI KAPIŞTI

Babuşçu : "Açıklamamızı daha ilerleyen saatlerde sandık sonuç tutanklarını çok daha belirgin bir şekilde açıkladığında bir yorum yapmak istiyorduk ancak geçmişe dönük alışkın olmadığımız bir propagandalara şahit olduk.

CHP KAYBETTİĞİNİ ANLADI

CHP'li Gürsel Tekin Bey yoğun çalışan arkadaşlarımızı belki kendince ucuz bir şekilde bir açıklama yaptı. Bunun üzerine biz de arkadaşlarımızın çalışmalarını sürdürürken böyle ciddiyetten uzak, kaybetmiş olmanın verdiği sıkıntı ile yapılmış açıklamaya kayıtsız kalmayalım dedik.

Biz çok tecrübeli bir teşkilatız. Bu sayım işlemlerinin yapıldığı ilk teşkilatta değiliz. Bu işi öteden beri yapan eskiden beri sürekli sandıklarda doğru yetkin bir şekilde mazbataları ve sonuçları bize ulaştırmakla soğukkanlılıkla çalışmaktadırlar. Sandıklarda şuan yapılan çalışma bizim için aslolandır. Manüplasyonla açıklama yapanlar ancak kendilerini tatmin ederler. Bu kaybetmenin kendini hissettirmesi ile olabilir.

BİZ AÇIKLAMAMIZI MAZBATALARI ALINCA YAPACAĞIZ

Seçim sürecini izleyen ve takip eden ve bu işi ciddi olarak ele alan AKP istanbul teşkilatı ve mensuplarıyla birlikte sandık başındaki görevliler bu tip açıklamaları doğru bir davranış olarak algılamıyoruz. Bizce komik, belki kaybetmenin korkusu ile açıklanabilir ve algılanabilir. Biz esas açıklamaları mazbataları elimize geçince paylaşacağız. Ben arkadaşlarıma görevlerinin farkında olarak mazbataları eksiksiz ilçeye ulaştırmalarını talep ediyorum. Bu arkadaşların heyecanını daha fazla arttırmayalım. Bizim teşkilatımız daha hızlı çalışsın mazbataları ulaştıralım ki sonuçlar erken açıklansın. Ak Partinin yerel yönetim anlayışını İstanbul halkı daha önce nasıl kabul etmiş ve takdir etmişlerse bugün de aynı anlayışı göstereceklerinden şüphemiz yoktur. Teşekkür ediyorum. Gelen sonuçlar yanıltıcı hangi mantıkla nasıl oluşturulduğunu bilmiyorum. Ama bizim elimizde sandıklarda görevli arkadaşlarımızın gönderdiği mazbatalar var. Şu aşamada yapılacak açıklamanın bizim içinde yanlış olacağını düşünüyorum. Şu anda 49 çizgisindeyiz ancak ben bundan daha fazlasını bekliyorum. Teşekkür ediyorum sağolun.

Tekin'den Babuşçu'ya cevap

CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun açıklamasına karşılık bir açıklama yaptı.

Tekin : Doğrusu ben elimdeki bir bilgiyi bir veriyi sizinle paylaştım. Sayın AKP il başkanımızın rahatsızlığını anlamış değilim. Kendisinin ifadesi açılan sandık sayısı yüzde 30 ama biz kazandık diyor. Hangi veriye göre kazanmış. Bir iki saat sonra veriler belli olacak. Burada rahatsız olacak bir şey yok. Manüpile edecek birşey yok. Ben partim adına elimde olan bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.

AK PARTİ'DE TELAŞ VAR

Ben bu siyaset sürecinde bugüne kadar bir noktaya geldik. Türkiye'nin barışa ihtiyacı vardır. Onu da bizi izleyen kamuoyuna bırakıyorum. Ben kişisel bilgilerimi sizinle paylaşıyorum. Kaynağımı açıklamak durumda değilim kişisel olarak ben bilgileri sizinle paylaşıyorum. Seçim sürecinden bu yana sizler hiçbir zaman AKP sorularını soramadınız. Ben bir veri veriyorum oda farklı bir veri veriyor bu soruları onlara yöneltin. Belli ki AKP'de büyük bir telaş var telaş yapmaya gerek yok diyorum.

Ben kendi kişisel verilerimi veriyorum Sayın Başkanın elinde veriler varsa oda verebilir. Ben bilgilerimi aktardım sayın Başkanın bilgileri varsa o da sizinle paylaşsın.

SORU:Sürekli ekranlara çağırdınız ancak kabul etmedi?

Doğrusu ben çok ta ciddiye almıyorum ve çok sert bir üslupla cevap vermek istemiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Topbaş'ta tartışmak istiyordu. Biz halkın sağduyusuna saygılı olacağız. Zaten bir iki saat sonra hesaplar sonuçlar belli olacaktır. Ben kişisel olarak elimdeki çalışmaların sonucunu söylüyorum. Biz bütün örgütlerden aldığımız bilgidir bu. Zaten bir iki saate kadar sandıklara nasıl yansıyacağını da hep birlikte göreceğiz. Ben buradan sandık başındaki arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Lütfen sandıklarınızın başından ayrılmayın arkadaşlar.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER