Asayiş
  • 8.3.2009 16:39

AKP VE DTP'LİLER BİRBİRİNE GİRDİ : 6 YARALI

ŞANLIURFA’da Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen temel atma töreninde AKP’li ve DTP’li oldukların öne sürülen iki grup arasında taşlı sopalı kavga çıktı.

Yaralanan 6 kişiyi hastanede ziyaret eden DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, kavgaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi sırasında yuhalanan AKP’li milletvekillerinin yakınlarının neden olduğunu ileri sürüp savcıları göreve çağırdı.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Besi Hayvancılık Kooperatifi için Çalışkanlar Köyü yakınlarındaki tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreninde AKP’li vekillerin yakınları oldukları iddia edilen grup ile köylüler arasında önce sözlü tartışma çıktı. Ardından tartışma büyüyerek, taşlı- sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada 70 yaşındaki Cuma Kılıç, 65 yaşındaki Mahmut Kılıç, 30 yaşında Seyhmus Akbaş, 25 yaşındaki Cebrail Demir, 25 yaşındaki Hasan Akbaş ile 40 yaşındaki Vahap Akbaş, çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Beraberindeki partili grupla birlikte yaralıları ziyaret eden DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici durumları hakkında bilgi aldı. Yaralı yakınlarına yönelik Kürtçe konuşma yapan Binici, kavgayı Başbakan’ın Şanlıurfa mitingi sırasında yuhalanan AKP’li vekillerin yakınlarının intikam almak için çıkardıklarını savundu.

‘CANIMIZLA KANIMIZLA CEVAP VERİRİZ’

Valilerin milletin değil AKP’nin valileri olduğunu, yargınınsa yetersiz kaldığını ileri süren Binici şunları söyledi:
“Öncelikle bu olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanması için cumhuriyet savcısını göreve çağırıyorum. DTP olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Burada bir insanımıza el uzatılırsa, biz canımızla kanımızla cevap veririz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Burada halk gücü iktidar olacaktır. Bizim artık devletin adaletine güvenimiz kalmamıştır. Bu ülkede vali valiliğini yapsın, emniyet müdürü müdürlüğünü yapsın, savcılar da görevini yapsın. 7 AKP’li vekilin yuhalanması sonucu AKP siyaseti burada daralmıştır. Bu yüzden kendilerine karşı çıkan köylülere saldırıda bulunmuşlar. Şanlıurfa’da artık aşiret dengeleri değişti. Bu halkı artık ceketle, odunla kandırarak siyaset yapmasınlar, beyinleriyle yapsınlar.”

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:26

İLGİLİ HABERLER