Eğitim
  • 17.5.2004 21:13

AKP : YÖK YASASI YETİŞMEZSE DÜNYANIN SONU GELMEZ

YÖK yasası'nda eşitliğe aykırılık varsa Meclis gereğini yapar diyen AKP Grup başkan vekili Eyüp Fatsa, "YÖK Yasası bu sınava yetişmezse dünyanın sonu olmaz" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, YÖK Yasası’nın iade edileceğini söylemenin Cumhurbaşkanı’nın görev yetkisine müdahale anlamına geleceğini belirtti. "YÖK Yasası'nda Anayasa’ya, eşitliğe aykırı bir şey varsa, Meclis gereğini yapar" diyen Fatsa, "YÖK Yasası bu sınava yetişmezse dünyanın sonu olmaz" dedi. Fatsa, YÖK Yasası nedeniyle yaşanan ortamın 27 Mayıs öncesine benzetilmesine karşı çıktı.

Fatsa, TBMM’deki makamında gazetecilerle söyleşti.

YÖK Genel Kurulundaki Genelkurmay temsilcisinin Anayasa değişikliğiyle çıkarılmasına karşın, son yasa değişikliğinde halen varlığının sürdürülmesiyle ortaya çıkan durumun sorulması üzerine Fatsa, "Herkes bir şey söyledi, en çok tartışılmadığı söylendi. Bu 17 aydır Türkiye’nin gündeminde, halen tartışılmadı iddiası biraz askıda kalıyor. Ancak tarafların bir kısmı bunu çözmek için değil biraz zamana yaymak için çalıştı" diye konuştu.

"DÜNYANIN SONU DEĞİL"

Hükümet programında ve seçim meydanlarında meslek lisesililerin katsayı sorununu çözeceklerini söylediklerini anımsatan Fatsa, şöyle dedi:

"Bazı kesimler Cumhurbaşkanı’nın mutlaka iade edeceğini söylüyor. Belki de onaylayacak, nasıl bir tavır koyacağı bilinmiyor. Anayasa’ya, eşitliğe aykırı bir şey varsa bu Meclis gereğini yapar. Nasılsa iade eder demek Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkisine müdahale anlamına gelir. Süreç devam ediyor, nasıl irade koyacak bakacağız. Bu döneme yetişmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz, ama bu yılki sınava yetişmezse dünyanın sonu değil."

HOCALARIN CÜPPEYLE SOKAKTA YÜRÜMESİ

Rektörlerin de aralarında bulunduğu öğretim üyelerinin eylemlerini soru üzerine değerlendiren Fatsa, "Biz rektörlerle, YÖK’le ve ÜAK ile bu haliyle değil oturarak sorunu çözmek için çok uğraştık. Hep karşı tarafın talebiyle defalarca ertelendi. Profesör titrini kullanan bir öğretim üyesinin kullandığı, ’bu kanunu reddetme hakkı’ ifadesini çok hoş görmek doğru değil. Şahsen ben hocaların böyle cüppeleriyle sokakta yürüyerek değil, oturup bu meselenin çözümüne yardımcı olmalarını isterdim" diye konuştu.

"HALA 27 MAYIS’A TAKILIP KALAN VARSA"

YÖK Yasası nedeniyle yaşanan ortamın 27 Mayıs öncesine benzetilmesine ilişkin yorumlar içinse AKP’li Fatsa, "Hiç alakası yok, Türkiye’nin bugün geldiği nokta bellidir. Hala 27 Mayıs’a takılıp kalan varsa o onların sorunu. 27 Mayıs’ın bu ülkeye nelere mal olduğunu herkes biliyor" dedi.

GAZİANTEP ÖĞRETMENEVİ

Bir öğretmen kızının göbeği açık giysisi ile öğretmenevine alınmamasıyla ilgili tartışmaları da gazetecilerin soruları üzerine değerlendiren Fatsa, "Sadece vücudunun bir kısmı açık diye engelleme olmuşsa bu doğru değil. Ancak giremeyip kapıda beklerken aynı anda içeriden çarşaflı birisi çıkıyor. Bu bir provokasyon ise ne yapana ne de bu ülkeye faydası yok. Toplumu gererek yeniden birşeyler yapabileceğiz gayreti nafiledir" diye konuştu.

GENEL KURUL SADECE YARIN ÇALIŞACAK

19 Mayıs dolayısıyla çarşamba gününün resmi tatil olması ve yoğun çalışmalar nedeniyle yorulan milletvekillerinin bölgelerine gideceğini belirten Fatsa, Meclis Genel Kurulu’nun bu nedenle sadece yarın çalışacağını bildirdi.

Yarın, İller Bankası’nın sermayesinin artırılması, hakim ve savcılara maaş zammı yapılması ve TOBB Yasası’nın genel kurulda bitene kadar görüşüleceğini anlatan Fatsa, yurt dışında bulunup da Türkiye’den hisse senedi ve kar payı adı altında para toplayan ticari kuruluşlar ile ilgili olarak Hem CHP’nin hem de AKP’nin verdiği genel görüşme önergesinin de yarın ele alınacağını bildirdi.

Fatsa, CHP’nin Irak ile ilgili olarak genel görüşme açılması öngeresinin ise haftaya görüşüleceğini açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER