Gündem
  • 29.5.2006 17:06

AKP'DEN FUAT GEÇEN'İN "TUZ KOKTU" MEKTUBUNA YANIT

ALİ ULURASBA
ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, disipline sevk edilen Hatay Milletvekili Fuat Geçen'in "tuz koktu" dediği mektubu için, "Yeni bir iddia ortaya koymadı. Mahkeme kararıyla tekzip edilen bilgilerin tekrarından ibarettir. Elinde bilgi veya belgesi olan ilgili yerlere iletsin, biz bu kadar netiz" dedi. Fatsa, Meclis'in, AK Parti'nin kamp yapacağı 23-25 Haziran'dan itibaren tatile girebileceğini de ima etti.
Fatsa, Hatay'daki Ali Dibo olayları için "AK Parti'nin koktuğunu" belirten Fuat Geçen'e yanıt verdi. Parlamento'da bugün gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Fatsa, Hatay Milletvekili Geçen'in, Müşterek Disiplin Kurulu Başkanı Hakkı Köylü'ye yazdığı mektup hakkında ayrıntılı yorum yapmadı. Fatsa, "İddia sahibi iddiasını ispatla sorumludur. Yeni bir iddia ortaya koymadı. Mahkeme kararıyla tekzip edilen bilgilerin tekrarından ibarettir. Elinde bilgi belgesi olan ilgili yerlere iletsin, biz bu kadar netiz" demekle yetindi.
Genel Kurul'da yarın ve Çarşamba günü vetolu Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın görüşüleceğini belirten Fatsa, yarın 15.00-21.00, Çarşamba günü ise 15.00'ten yasanın tamamlanmasına kadar çalışılacağını bildirdi. Fatsa, Perşembe günü ise el sanatları ve töre cinayetleriyle ilgili olarak çalışmalarını tamamlayan araştırma komisyonu raporlarının görüşülmesi bitene kadar çalışılacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 61 yaş emekliliğiyle ilgili olarak 2003 yılında yazılan karşı oy gerekçesinde, 61 yaşta emekliliğin Türkiye'nin geldiği günümüz koşullarında emeklilik için erken denildiğini belirten Fatsa, 65 yaş için de ortalama ömre yakın diyerek veto etmesini üstü kapalı eleştirdi. Sezer'in görüşüne saygı duyduğunu da belirten Fatsa, "Zamanın değişmesiyle şartlar da değişecektir. Bu hukukta da böyledir. Zamanın değişmesi, düşüncenin değişmeyeceği anlamına gelmez. Zamanın değişimiyle anlayışın da değişebileceği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.
ABD ile yayılmanın önlenmesine dair anlaşmaya ilişkin yasa tasarısının geçen hafta AK Parti içinden de gelen tepkiler üzerine yarım kalan görüşmelerini de değerlendiren Fatsa, "Dışişleri Komisyonu Başkanı'nın konunun aciliyetini belirtmesi üzerine gündeme alınmıştı. Farklı düşünceler gündeme geldi diye yarım kaldığı düşünülmesin. Meclis'in gündemindedir, Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül ile de görüşerek, fikrini alma imkanımız olacaktır" diye konuştu.
AK Parti'nin Antalya'da 23-25 Haziran arasında yapacağı kampın da sorular üzerine gündeme geldiği sohbette, Eyüp Fatsa, kalınacak otelin henüz belli olmadığını, bu akşamki MKYK toplantısında konunun netleşeceğini söyledi. Fatsa, "25'inden sonra yeniden toplayabilirsek çalışırız" diyerek, TBMM'nin 22 Haziran 2006 Perşembe günü tatile girebileceğinin sinyalini verdi.
Fatsa, tatile girmenin kendileri için rahatlık anlamına gelmediğini belirtirken, "Meclis'te çalışmak yaz tatilinden daha kolay. Aynen genel seçim gibi geçiyor yaz ayları" dedi. Fatsa, 2002'den bu yana seçim bölgelerinde hep böyle çalıştıklarını, 3 Kasım'dan bu yana seçim bölgesi Ordu'da her ilçeye en az 20 kez gittiğini kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER