Gündem
  • 18.8.2009 08:48

AKP'Lİ BAŞKANA YASAK AŞKI PAHALIYA PATLADI!...

AFYONHARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'nde Ağır Ceza Mahkemesi, Çay Belediye Başkanı AK Partili 48 yaşındaki Ali Yakut’a, ilişki kurduğu iddia edilen sekreteri 31 yaşındaki F.K.'nin eşi 34 yaşındaki Ümmet K.'ya karşı ‘cebir şiddet kullanarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 6.5 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Yakut, kamu hizmetinden de yasaklandı.

Çay'da 2 dönemden bu yana belediye başkanlığı yapan AK Partili Ali Yakut, 4 yıl önce eşi Ümmet K. ile birlikte Çay Belediyesi’'de geçici işçi olarak çalışan F.K.'yı ‘başkan sekreteri' olarak görevlendirildi.

Bir süre sonra inşaat işçisi Ümmet K.'nın işine son verildi. Evli ve 3 çocuk babası Başkan Yakut'un F.K. ile gönül ilişkisi başladığı öne sürüldü. Ümmet K., eşinin kendisini Başkan Ali Yakut'la kendisini aldattığını öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Çay İlçesi bu dedikodularla çalkalanırken sekreter F.K. eşi Ümmet K.'dan boşanmak için dava açtı. Ümmet K. da karşı dava açtı ve eşi ile Yakut hakkında suç duyurusunda bulundu. Ümmet K. dilekçesinde eşinin Başkan Yakut'tan para aldığını, cep telefonunu kullandığını ve Yakut'a atkı ördüğünü öne sürdü. Ümmet K. eşinin 11 Şubat 2006 tarihinde kızını yanına alarak evi terk ettiğini, eve geldiğinde tüm eşyanın belediye işçileri ve zabıtaları tarafından belediye aracına yüklendiğini gördüğünü iddia etti.

İddiaları ortaya atan Ümmet K.'nın 2006 yılı Aralık ayında Başkan Ali Yakut'un adamları olduğu öne sürülen 3 kişi tarafından Kardelen Park'ta bir otomobile zorla bindirildiği, Eber Gölü kenarına götürülerek dövüldüğü öne sürüldü. Çay Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si serbest bırakılırken, A.Ç.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Açılan davada başkan Yakut da azmettirmekle suçlandı.

Davaya bakan Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi, geçen 24 Temmuz'da kararını verdi. Mahkeme, Başkan Ali Yakut hakkında ‘cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna azmettirmek' suçundan 3 yıl hapis cezası verdi ve bu suçu birden fazla kişiyle işlediği anlaşıldığından ceza bir kat artırarak 6 yıla çıkardı. Ali Yakut’a ayrıca ‘suçun konusu, önem ve değeri, suçun işlendiği zaman ve yer sanığın kastının ağırlığı ve yoğunluğu' dikkate alınarak 1 yıl 9 ay hapis cezası daha verildi. Mahkeme bazı indirimlerle 7 yıl 9 aylık cezayı 6.5 yıl 15 güne indirdi. Ali Yakut ile birlikte adamı olduğu öne sürülen A.Ç. de aynı cezaya çarptırıldı. Yakut, mahkeme kararıyla kamu hizmetinden de yasaklandı.

KARARI TEMYİZ ETTİ

Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar Çay Belediye Başkanı Ali Yakut tarafından temyiz edildi. Yargıtay’ın vereceği kararı beklediğini belirten Başkan Yakut, sekreteriyle aşk iddialarını yalanladı. Yakut, “İddia edildiği gibi bir olay yok. Dava devam ediyor. Görevimin başındayım. Mahkemesi devam eden bir konuda yorum yapmak ne benim ne de başkalarının haddine. Hukuka saygım sonsuz. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Yargı sonucunu bekliyoruz” dedi.

milliyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:42

İLGİLİ HABERLER