Gündem
  • 30.7.2009 18:01

AKP'Lİ VEKİLDEN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK ÖCALAN AÇILIMI

AKP´li Milletvekili Mehmet Halit Demir İçişleri Bakanı Beşir Atalay´ın Kürt Sorunu ile ilgili getirdiği Türkiye Modeli çözümüne herkesimin destek vermesi gerektiğini belirterek sorunun çözümü için gerekirse isim vermeden Abdullah Öcalan ile görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Seçim bölgesi olan Mardin´de sivil toplum örgütlerini ziyaret eden AKP Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini de ziyaret etti. Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Demir, da gazetecilerin Kürt Sorunu ile ilgili sorularını da yanıtladı. AKP'li Demir, partilerinin bölgede yıllardan beli dillendirilen ancak çözüm konusunda hiçbir tek adımın atılmadığı Kürt Sorunu hakkında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıkladığı söylemlere herkesimin destek vermesini istedi.

Kürt sorunun çözümü önünde bürokrasinin en büyük engeli oluşturduğunu belirten AKP'li Demir, "Bürokratlar ülkenin meseleleri ile ilgili bu ülkenin gelişimi ve değişimi konusunda hiçbir şey yapmamıştır. Bürokrasi, çözümsüzlüğü çözüm olarak kabul ediliyor. Eğer amaç bir toplumu sindirmek değerlerini yok etmekse olaya bu pencereden yaklaşmak doğru olur. Ama toplumsal mutabakat ve halkların kardeşliği açısından yaklaştığınızda çözümsüzlüğü çözüm olarak algılayan anlayışı bir an önce aşıp çözümü bulmanız gerekir" dedi.

DTP'nin Kürt Sorunun çözümüne olumlu katkı sağlaması gerektiğini belirten Demir, "Bu soruna DTP'liler de halkların kardeşliği ve çatışmaların sonlandırılması bakışı ile yaklaşmaları olumlu bir gelişmedir" dedi.

Bir soru üzerine AKP'li Demir, isim vermeden Abdullah Öcalan'ı kastederek, "Dediğimiz gibi gerçekçi olmamız lazım. Olaylara önyargı ile yaklaşmamız çözüm sağlamayacaktır. Eğer bu insanın (Abdullah Öcalan) görüşlerini önemli ve çözümlemeleri kayda değer alınıyorsa, kalkınma ve gelişme için çözüm olacağına inanılıyorsa değerlendirilmesinde yarar vardır. Neresi yanlış, neresi doğru bunu kamuoyu ve halkla paylaşırız. Burada sınır koymamak lazım" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER