Gündem
  • 13.9.2013 23:43

AKP'li Yıldırım: Bozbey yine çam devirdi

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım çam ağaçlarını kesen Bursa'nın Nilüfer Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e sitemde bulundu.

Mustafa Bozbey'in yaptığı açıklamayı sert bir dille yalanlayan ve eleştiren AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, "Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan çevre katliamına ilişkin olarak Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Beşevler İbrahim Yazıcı Stadyumu inşaatı alanında kalan 73 ağacın 49'unun taşındığını belirtmiş! Geçmişte vatandaşlar tarafından dikilmiş olan ağaçların neredeyse tamamına yakını kesilmiş ve sonrasında kalan kökleri resmedilmiş olmasına rağmen, Sayın Bozbey'in hangi ruh haliyle bu açıklamayı yapmış olduğunu merak ediyorum doğrusu" diye konuştu.
Gezi Parkı olaylarında Mustafa Bozbey'in Bursa'dan tepki verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Gezi parkı olaylarının başlamasına neden olan birkaç ağacın yerinin değiştirilmesine, çevre hassasiyeti nedeniyle canı yandığı (!) için taaa Bursa'dan tepki veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey değil miydi? Hatta, uzaktan tepkisini göstermekle yetinmeyip, Bursa'da da protestolara katılmak maksadıyla Nilüfer merkezli organizasyonlara öncülük eden ve ağaç sevgisi o günlerde tavan yapmış Sayın Bozbey değil miydi! Ne oldu da, ağaç sevgisi ve çevre hassasiyeti bir anda yerini, çevre katliamına bıraktı. Bir ay boyunca gezi parkı olaylarını istismar ederek, büyük çoğunluğunu gezi parkı konusunda kandırılmış çocuklarımızın oluşturduğu kalabalıkları organize ve finanse ederek, Nilüfer'den Heykel'e kadar yürümelerini sağlayan Bozbey, aslen işte bu" dedi.
Yıldırım konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Laf üretmek konusunda emsalleri bulunmayan zihniyetin mensupları, bir kez daha, "ÇAM DEVİRMEK" nasıl olurmuş, gösterdiler vatandaşlarımıza.
Gezi eylemlerinde, ağaçlar başka yere taşınacak olmasına rağmen kesileceği iddiası ile eylem yapanların, kızıl kıyamet koparanların, bu ve benzeri olaylara tepki vermiyor olmaları da asıl niyetin gözler önüne serilmesine yetiyor sanıyorum.
İktidara gelmek için her yolu mubah gören ve iktidar ihtiraslarıyla vatandaşlarımızı yanıltan bu zihniyet ve mensupları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın iradesinde layık oldukları yeri alacaklardır hiç kuşkusuz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER