Dünya
  • 29.6.2008 09:29

AKPM TARİHİNDE BİR İLK!

ANKARA - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, kapatma davasına ilişkin Türkiye’nin eleştirildiği raporun oylaması, bir ilke de konu oldu.

613 üyesi bulunan AKPM’de Türk dış politikası açısından bir ilke sahne olan oylamaya sadece 71 parlamenter katıldı. Yargı darbesi gibi uluslararası literatürde yer almayan ifadelerin kullanıldığı rapora Türk delegasyonunun muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. Rapor, 3 “hayır” 3 “çekimser” oya karşılık 65 oyla kabul edildi. Oylamada AKP’li milletvekilleri de, raporun “kabulü” yönünde oy kullandı. Türkiye’nin eleştirildiği rapora AKP’den Mevlüt Çavuşoğlu, Lokman Ayva, Mesude Nursuna Memecan, Özlem Türköne, Mustafa Ünal ve Mehmet Tekelioğlu destek verdi.

’Samimiyetsiz tavır’

AKPM’de Türkiye’yi temsil eden delegasyonda görev yapan MHP’li Ertuğrul Kumcuoğlu, iktidar milletvekillerinin Türkiye’nin aleyhine olan bir rapora “kabul” oyu kullanmasını VATAN’a değerlendirirken, AKP’lileri “samimiyetsizlik”le suçladı.

Oylama öncesi AKP’lilerin hem kendilerine hem de bazı yabancı parlamenterlere rapor aleyhine oy kullanacakları yönünde mesajlar verdiklerini belirten Kumcuoğlu, “Sonra gördük ki tamamı kabul oyu kullanıyor. Ciddi şekilde aldatılmışlık duygusu yaşıyoruz. Sadece bizi değil bazı yabancı parlamenterleri de aldatılmış hissine düşürdüler. AKP’liler bu samimiyetsiz, yakışıksız tutumlarıyla bizi AKPM’de çok müşkül duruma düşürdüler” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER