Gündem
  • 17.10.2005 09:57

AKP'NİN FOTOĞRAFÇISI HAPSE DÜŞTÜ

Beşir Coşkun, uzun yıllar TRT'de kameraman olarak görev yaptı. Sahte evrak düzenleyerek kurumu zarara uğrattığı yolundaki müfettiş raporu üzerine 1991 yılında TRT'deki görevine son verildi. Ardından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve yargılama süreci başladı.
AKP'nin kurulduğu günlerdi. Coşkun mahkemede yargılanırken bir tanıdığı aracılığıyla yeni kurulan AKP'nin medya ve tanıtım bölümüne kameraman olarak girmeyi başardı ve sıkı bir AKP'li oldu. Partide hem kameramanlık hem de fotoğrafçılık yapıyordu.
Şeytan tüyü vardı onda. Sempatik kişiliğiyle kısa zamanda partide herkese sevdirdi kendisini Beşir Coşkun. Bir süre sonra AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın da gözüne girecekti.
AKP 2002 seçimlerinde iktidara gelince Beşir Coşkun'a yeniden kamu görevi gözüktü. AKP genel merkezinden Başbakanlığa transfer oldu. Coşkun, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde kadrolu yapıldı.
Artık Başbakan Erdoğan'ın resmi fotoğrafçısıydı. Bütün yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde Başbakan'ın en yakınındaki kişilerden biriydi. Beşir Coşkun bir taraftan Başbakan'ın özel fotoğrafçılığını yapıyor, bir taraftan sanık sıfatıyla yargılanıyordu. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Temmuz 2004'te resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından tam 4 yıl 2 ay 16 gün hapis cezası verdi Beşir Coşkun'a.
Beşir Coşkun, Erdoğan'ın foto muhabirliğine devam etti. Derken Yargıtay 6. Ceza Dairesi 9 Mart 2005 tarihinde kararı onamasından kısa bir süre önce ortadan kayboldu. Coşkun, 4 Ekim 2005'te Ankara yakınlarındaki Ayaş Cezaevi'ne girdi.
Başbakan'ın ise artık yeni bir fotoğrafçısı var. Erdoğan, İstanbul belediyesinde yanında görev yapan Yasin Aras'ı Coşkun'un boşalttığı pozisyona getirdi.

(MİLLİYET)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER