Gündem
  • 22.10.2019 12:00

Akşener o iddiayı yine gündeme getirdi!..

Filistin’in Barış Pınarı Harekatı’nı kınadığı iddia edilmişti. Filistin Dışişleri Bakanlığı, skandal iddiayı yalanlamıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Filistin hakkındaki asılsız iddiayı tekrar gündeme getirerek, yalanlamaları görmezden geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mehmetçik'in Suriye'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na da değinen Akşener, Filistin'in harekata karşı beyanda bulunduğu ve daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından da yalanlanan iddiayı gündeme getirdi.

Filistin'e yönelik asılsız olan iddiaya konuşmasında yer veren Akşener, Filistin'in Barış Pınarı Harekatı'na karşı saf tuttuğunu savundu. Akşener, konuya ilişkin olarak, “Bu harekât sayesinde millî birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu, dostu, düşmanı gördük. Filistin ve İsrail'in bize karşı saf tutmasını içimiz yana yana izledik. Amerikan senatosunda Türk dostu sandığımız bazı grupların bir anda nasıl kendilerini Türkiye düşmanı olduğunu gördük. Yere göğe sığdıramadığın Arap ülkeleri birinci dünya savaşına dönüş yaptılar. Bizi arkamızdan bıçaklayan hançerin ellerinde hâlâ durduğunu hatırladık.” dedi.

Filistin iddiaları yalanladı

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Filistin'in harekata karşı olduğu ve harekatı kınadığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Söz konusu iddialar özellikle sosyal medyada kendine yer bulurken Filistin Dışişleri Bakanı, "Filistin Suriye'nin kuzey sınırında olanlara dair hiçbir zaman açıklamada bulunmadı, bulunmayacak" diyerek iddiaları yalanlamıştı.

Türkiye’den de yalanlama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Filistin'in Barış Pınarı Harekatı'nı kınadığı yönündeki haberleri yalanladı.

İlk defa bir Filistin Dışişleri Bakanının, Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı kararına imza atmamak için Arap Birliği toplantısına katılmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Filistin bizi kınadı diye haksızlık yapmayalım. İlk defa Filistin Dışişlerinin bir bakanı, bu karara katılmamak için Arap Ligi toplantısına katılmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Hamas destek verdi

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri de Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bir açıklamada bulunmuştu.

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, "Filistin ve Arap toplumları Türkiye'nin yanındadır. Türkiye'nin kendi güvenliğini ve sınırlarını koruma hakkını destekliyoruz." demişti.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2019 14:01

İLGİLİ HABERLER