Gündem
  • 13.10.2020 12:27

Akşener'in ekonomiyi kötülesin diye kürsüye çıkardığı işadamı ekonomiyi övdü

Akşener'in kürsüye çıkardığı iş adamı Kaya: İşsizler iş aramıyor, iş mahkemeleri işçi lehine karar veriyor bu adaletsizlik

İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in, hükümeti eleştirmesi için kürsüye çıkardığı iş insanı Ramazan Kaya, ilginç açıklamalarda bulundu. Kaya işsizlerin iş aramadığını ifade edip, iş mahkemelerinin yüksek oranda işçi lehine karar verdiğini bu durumun da adaletsizliğe neden olduğunu öne sürdü.

Akşener'in kürsüye çıkardığı iş adamı Kaya: İşsizler iş aramıyor, iş  mahkemeleri işçi lehine karar veriyor bu adaletsizlik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisindeki krizin gölgesinde grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İŞ ADAMINA KÜRSÜYÜ VERDİ

Akşener, konuşmasının ardından kürsüye Marmara ve İç Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya’yı davet etti.

‘İŞ ARAMIYORLAR’

Kaya, konuşmasında ilginç açıklamalarda bulundu. İşsizlerin iş aramadığını öne süren Kaya, “Mesleki eğitim almış eleman bulmakta zorlanıyoruz. Pandemi nedeniyle birçok işsiz insan varken maalesef bu insanların bir bölümünün iş aramadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

'MAHKEMELER İŞÇİDEN YANA'

İşveren ve işçi arasındaki anlaşmazlıklara değinen Kaya, ''İş mahkemeleri yüzde 90 oranında işçi lehine karar veriyor. Bu da ortaya adaletsiz bir tablo çıkarıyor'' diye konuştu.

‘EKONOMİ CANLANDI’

Ekonomide atılan adımların canlanmaya sebep olduğunu ifade eden Kaya, “Ülkemizde 3. çeyrekte, alınan tedbirlere ve teşviklere bağlı olarak bir canlanma olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

YENİ ŞAFAK

Güncellenme Tarihi : 13.10.2020 12:38

İLGİLİ HABERLER