Medya
  • 26.5.2004 20:35

AKSOY : ''TMSF İLE ÇÖZÜM YOLU BULMAYA HAZIRIM''

İSTANBUL - TMSF tarafından 38 şirketinin yönetim ve denetimi devralınan eski İktisat Bankası'nın hakim ortağı Erol Aksoy, devlete olan borcunu ödemeye, TMSF ile çözüm yolu bulmaya hazır olduğunu bildirdi.
     Aksoy, Yeniköy'deki yalının karşısında bulunan bir cafede yaptığı basın açıklamasında, bugün saat 14.00'de TMSF yetkilileriyle randevusu bulunduğunu, ancak sabah saat 09.00'da şirketlerinin yönetim ve denetimine eski Bankalar Kanunu'na göre el konulduğunu söyledi.
     İktisat Bankası'na 3 yıl önce el konulduğunu, hemen ardından protokol ve geri ödeme tekliflerinde bulunduklarını ifade eden Aksoy, kendi borçlarına yüzde 505 senelik faiz işletildiğini, ancak ailesine ait olan 30 milyon dolarlık nakdine ise hiçbir faiz işletilmediğini öğrendiklerini kaydetti.
     Aksoy, bunun haksızlık olduğunu ve düzeltilmesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek, ''30 trilyonluk nakit açığı olduğu için bankaya el konuldu. Merkez Bankası'nda 102 trilyon serbest mevduat munzamımız vardı. Bunu iade etmedi. Bankamıza el koydular. O zamanlar kendi paramızı verselerdi bu kriz diğer bankalar gibi atlatılabilirdi'' görüşünü savundu.
     TMSF'nin el koyduğu Kablo Net ve Plato adlı şirketlerinin müşteri kaybettiğini ileri süren Aksoy, bugün sabah itibariyle de Cine5 ve dergi gruplarına el konulduğunu kaydetti.
     Devlete olan borcunun 1.6 milyar dolar olmadığını belirten Aksoy, 800 milyon dolarlık bir borç ödeme planını TMSF'ye sunduklarını, ancak cevap alamadıklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER