Sağlık
  • 30.4.2006 11:55

AKTAR, BULDUĞU İLACIN SEDEF HASTALIĞINA İYİ GELDİĞİNİ İSPAT ETMEK İÇİN KENDİSİNİ SEDEF HASTASI YAPTI

ORHAN AKIN - SUAT ARVAS
BURSA - Bursa'da, bulduğu ilacın sedef hastalığına iyi geldiğini ispat etmek isteyen bir aktar, kendisini sedef hastası yaptı. Aktar, bal, kakule, cennet otu, çörek otu ve kuru incirden oluşan karışımı yiyerek 1.5 ay içinde sağlığına kavuşacağını iddia etti.
1985 yılında bunalım geçirerek sedef hastalığına yakalanan Mustafa Kara (42), Bilgi Üniversitesi'nde tedavi olmasına rağmen yaralarından kurtulamadı. Uzun süren araştırmaların ardından yaptığı karışım sayesinde yaralarından kurtulan Kara, domates, kızarmış yumurta ve acı yemeye başlayınca tekrar sedef hastalığına yakalandı. Yaptığı karışımı diğer hastalara da tavsiye eden Kara, "Çörek otu, kakule ve bal, karaciğeri yenilemede faydalı olan bitkiler. Bal, çörek otu, cennet otu ve kuru incirle birlikte bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sistemi güçlenince karaciğer de kendini yeniliyor. Vücut bu hastalığı bünyesinde istemiyor, 1.5 ay sonra kulaktan veya baş parmaktan iltihap olarak atıyor. 7 gün devam ediyor. 7 gün sonra bu yaralardan vücutta eser kalmıyor" dedi.
Sedef hastalığının başlıca düşmanının stres olduğunu söyleyen bir çocuk babası Kara, "Bu hastalığın üremesine domates, kızarmış yumurta, acı ve kostikli zeytinler yardımcı olur. Tıp literatüründe birçok türü bulunan sedef hastalığının tedavisi tamamen mümkün değil. Ancak ben bu hastalığı hiçbir kimyevi madde kullanmadan tedavi edeceğim. 1.5 ay sonra kulağımdan veya ayak tırnağımdan iltihap olup akacak. 1 hafta sonra da bu yaralarımdan eser kalmayacak. Ancak hastalık bizimle mezara kadar gider. Tamamen kurtulmamıza imkan yok. Zararlı olanlardan uzak durursanız bu hastalığa bir daha yakalanmazsınız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:29

İLGİLİ HABERLER