Gündem
  • 6.10.2008 10:39

AKTÜTÜN'DE DAĞLICA TAKTİĞİ TUTMADI

Teröristlerin Aktütün Karakolu'na yapacakları saldırı öncesi karayolundan destek gelmemesi için 5 kilometrelik yolda 4 ayrı noktaya mayın döşediği belirlendi.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Karakolu'nun güvenliğini sağlayan mevzilerin bulunduğu Bayraktepe'ye PKK'lı teröristler tarafından yapılan ve 15 askerin şehit düştüğü, 21 askerin yaralandığı saldırısının ardından, PKK'lı teröristlerin saldırısının perde arkasıda aydınlanmaya başladı.

PKK'lı teröristlerin Aktütün Karakolu'na yapacakları saldırı öncesi karayolundan destek gelmemesi için 5 kilometrelik yolda 4 ayrı noktaya mayın döşediği belirlendi. PKK'lı teröristler Dağlıca Taburu'na saldırı yapmadan öncede karadan desteği kesmek için köprü uçurmuştu. Bu arada köylüler de en yakın zamanda köylerini boşaltma kararı aldı.

Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na yapılan saldırının ardından Mehmetçik saldırıyı gerçekleştiren terörist grubu etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Bölgede askeri hareketlilik sürerken, Aktütün baskınıyla ilgili detaylarda ortaya çıkıyor.

PKK'lı teröristlerin Aktütün'e saldırmadan önce çatışma sonrası karadan gelecek takviye birlikleri engellemek ve pusuya düşürmek için de 5 kilometrelik köy yolunun belirli noktalarına uzaktan kumandalı mayın döşedi. PKK'lı teröristlerin Dağlıca Baskını'na benzer bir yöntem kullanmaları dikkat çekerken, Bayraktepe bölgesine Mehmetçiğin ise havadan takviye göndermesi ve Bayraktepe mevkiindeki askerlerin çetin çatışması, PKK'lıların bu palanını bozdu. Bu arada mayınların tespit edilmesinin ardından Aktütün'e giriş çıkışlar 20 kilomere uzaklıktaki Beyyurdu köyü girişinde kapatılarak yasaklandı. Mayınların imhası için bomba uzmanları bölgeye gönderildi.

AKTÜTÜN BOŞALTILIYOR

Öte yandan 5 ay içinde iki kez baskına uğrayan Aktütün Karakolu'nun bulunduğu Aktütün köylüleri de köyü boşaltama kararı aldı. Köy heyeti toplanarak, Aktütün'ü en kasa zamanda boşaltamak için hazırlık yapıyor. Köylüler, "Çok kısa sürede 2 kez çatışma yaşadı. Her çatışmada iki ateş arasında kalıyoruz. 75 hane 600 nüfus olarak büyük bir sıkıntı içindeyiz. Evlerimiz hasar görüyor. Canımızı zor kurtarıyoruz. Böyle yaşamak zor. Bunun içinde burayı boşaltacağız" dediler.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:42

İLGİLİ HABERLER