Yaşam
  • 17.10.2005 00:06

ALANYA'DA ÖLEN ALMAN GENERALİ KEFENLENİP YÜZÜ KIBLEYE GELECEK ŞEKİLDE BÖYLE GÖMÜLDÜ

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde birkaç gün önce evinde ölü olarak bulunan Alman Jorgen Rackabraudt (76), vasiyeti gereği bugün Alanya'daki Yabancılar Mezarlığı'na defneldildi.

Emekli Nato Generali olan Jorgen'in cenaze töreni, papaz tarafından gerçekleştirildi. Törene Jorgen'in eşi, yerli ve yabancı sevenleri katıldı.


Alanya'da yerleşik yaşayan Alman Jorgen Rackabraudt (67), birkaç gün önce evinde ölü bulunmuş ve cesedi Alanya Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılmıştı. Eşi Martha'nın Almanya'da olmasından dolayı ceset, komşuların durumu polise haber vermeleri sonucu bulunmuştu. Nato'da general olarak çalışan ve emekli olduktan sonra eşi Martha ile Alanya'ye yerleşen Jorgen Rackabraudt'in cesedi, kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesi Morgu'ndan bugün alınarak Yabancılar Mezarlığı'na getirildi. Cenaze töreni Papaz Henrik Plaske tarafından gerçekleştirildi. Cenaze törenine, Jorgen'in eşi ve çok sayıda seveni katıldı. Törende ayinler okunda dualar edildi. Jorgen'in vasiyeti üzerine ceset, tabut yerine kefene sarılarak kıbleye doğru çevrilip öyle gömüldü. Dua ve ayin töreni sırasında Jorgen'in eşinin sık sık fotoğraf çektiği ve hiç ağlamadığı gözlendi.


Törenin ardından mezar toprakla kapatılmadan önce mezara çiçek atıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER