Yaşam
  • 28.7.2009 11:19

ALANYA'DA ZEHİRLİ DENİZ ANASI PANİĞİ

RIZA YANIK/ANTALYA

Alanya'nın doğusunda bulunan Tosmur, Mahmutlar ve Demirtaş sahillerinde denizanaları görülmeye başlandı. Geçen Cumartesi gününden beri 30 dolayında denizanası ile temas eden tatilciler Alanya Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastaneye gelen vatandaşların acil serviste amonyaklı su ile vücudun denizanası ile temas eden bölümü temizlenirken hastane kayıtlarına böcek ısırması olarak kaydedildi.

DOKTOR İĞNE VURDU

Sıcaklardan bunaldığı Demirtaş sahilinde denize giren İlyas Güney (54), sopayla dışarı çıkartmaya çalışırken denizanasının salgılarının deniz suyuna karışarak vücudunda yanmalara neden olduğunu söyledi. Durumu derhal sağlık kuruluşlarına bildirdiğini belirten Baysal, "Biber gibi yakınca hastaneye geldim. Doktor iğne yaptıktan sonra bizleri taburcu etti" dedi.

İSTANBUL GİBİ KİRLENMESİN

Yüzerken vücuduna denizanasının yapıştığını belirten Gökhan Bozkurt ise "çevredeki vatandaşlar denize girdiğimde beni uyardı. Uyarıların ardından sahile çıkmaya çalışırken denizanalarından biri karnıma yapıştı. Elimle karnımdaki denizanasını alınca ağrı başladı. Acil olarak duş aldım" diye konuştu.

İstanbul'da oturduğunu anlatan Bozkurt, şunları söyledi: "İstanbul Galata köprüsünde balık tutarken görüyoruz. Orası berbat buranında kirlenmesini istemiyoruz. Artık buraya da tatil için gelemeyiz. Yetkililer müdahale etmeli. Denizanaları sahildeki kirli atıklarla beslendikleri için kirliliğin de görünmelerinde etkisi oluyor."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER