Ekonomi
  • 29.6.2007 13:03

ALBARAKA TÜRK HİSSELERİ HALKA ARZIN ARDINDAN TAVAN YAPTI

İSTANBUL - (ALBRK) sembolü ile İMKB'de işlem görmeye başlayan Albaraka Türk hisseleri açılışta yüzde 10 artışla halka arz fiyatı olan 4.1 YTL'den ilk seans tavan değeri olan 4.52 YTL'ye yükseldi.
Tera Menkul Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Çolak, bankanın hisse senetlerindeki artışın halka arz sırasında görülen yoğun talebin ardından sürpriz olmadığını söyledi.
Çolak, "Halka arzlar sırasında ciddi bir talep mevcuttu ve pek çok yatırımcı istediğini alamadı," dedi.
Albaraka Türk, ek satış opsiyonu ile birlikte hisselerinin yaklaşık yüzde 20.57'sini sattığı halka arz işleminden 170 milyon dolarlık gelir elde etmişti. Halka arza yerli yatırımcılardan 60.4 kat, yabancılardan ise 21.3 kat teklif gelmiş, halka arz sonucunda oluşan 4.1 YTL'lik fiyat ile Albaraka Türk'ün piyasa değeri 840 milyon doları aşmıştı.
"Albaraka Türk hisselerindeki artışın ikinci seansta da devam edeceğini tahmin ediyorum, fakat bu sefer bir miktar satıcı olacağından tavan yapmayacaktır. İlk seansta çok fazla satıcı olmadığından fiyat artmasına rağmen hacim de düşük" şeklinde konuşan Ayşe Çolak, "Dış piyasalarda herhangi bir olumsuzluk gerçekleşmediği sürece bankanın hisselerinin gelecek aylarda da artmaya devam edeceğini düşünüyorum. Halka arzın sonucunda bankaya yüksek miktarda para girişi oldu ve bu da karlılığa yansıtılabilir,"
dedi.
Albaraka Türk genel Müdürü Adnan Büyükdeniz daha önce halka arzdan elde edilecek kaynakların bankanın sermaye yapısını güçlendirmek ve kredi hacmini arttırmak için kullanılacağını söylemişti.
Bahreynli Albaraka Banking Group tarafından kontrol edilen Albaraka Türk'ün faizsiz bankacılık alanında pazar payı yüzde 20'nin altında.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER