Gündem
  • 11.10.2005 02:55

ALDATAN EŞ, BOŞANMA DAVASI AÇAMAYACAK...

Yargıtay, karısını aldatan, gerçeğin ortaya çıkması üzerine tartışan, sonra da bu tartışmayı gerekçe gösterip ‘şiddetli geçimsizlikten’ boşanma davası açan kocayı haksız buldu.

Dava konusu olay İstanbul’da yaşandı. M.T. adlı koca, S.T. adlı karısını aldattı. S.T. bir süre sonra aldatıldığını öğrendi. M.T. de karısının ısrarı üzerine, ilişkisini itiraf etti. Çift, bu nedenle sık sık tartışmaya başladı. M.T. bir süre sonra tartışmalarını gerekçe göstererek, karısı aleyhine ‘şiddetli geçimsizlikten’ boşanma davası açtı.

Yerel mahkeme çiftin geçimsizlik yüzünden boşanmasına hükmetti. S.T’nin temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin kararını oybirliğiyle bozdu. Aldatılan, ancak boşanmak istemeyen kadını haklı bulan Yargıtay, kararında ‘Kimse kendi kusuruna dayanarak, hak elde edemez. Kusurlu tarafın haklı bulunması hukukun temel ilkelerine aykırıdır’ denildi.

Kararda, evliliğin tek taraflı bir kurum olmadığı vurgulanarak, bu nedenle boşanma kararı verilmesinin, kusurlu ve aldatan eşler lehinde uygulama başlatacağı ve onlara böyle bir yol açacağı eleştirisi yapıldı.

/Oya ARMUTÇU - HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER