Gündem
  • 12.8.2006 13:33

ALEVİ-BEKTAŞİ FEDERASYONU'NDAN "SEMAHLI" EYLEM...

EDA HAN
ANKARA  - Alevi-Bektaşi Federasyonu, yaptıkları semah gösterisiyle Ortadoğu'da yaşanan olayları protesto etti.


Yüksel Caddesi'nde düzenlenen eylemde, Federasyon'a üye kadınlar, çalınan saz ve söylenen türküler eşliğinde Ortadoğu'da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Semah'ın barış ve kardeşlik oyunu olduğunu belirten dernek üyeleri adına açıklamayı Federasyona Genel Sekreteri Fevzi Gümüş yaptı. ABD'yi eleştiren Gümüş, "Demokrasi ve özgürlük gibi itiraz görmeyecek kavramların arkasına emperyalist yayılmacılığını gizleyerek, önce Afganistan'ı ardından Irak'ı kan deryasına çeviren ABD, şimdi de uzun yıllar şiddet politikasıyla var olmaya çalışan İsrail aracılığıyla Ortadoğu'da savaşı tırmandırıyor. Emperyalist güçler şimdi de Filistin ve Lübnan'ı taşıyarak cepheyi genişletiyorlar" dedi.


Gümüş, kadın-çocuk, genç-yaşlı binlerce masumun ölümüyle sonuçlanan bu savaşla Ortadoğu'ya yeni bir dizayn verme amacının yattığını belirtti. ABD'nin Ortadoğu'da yapmak istediklerinin ortada olduğunu ifade eden Gümüş, şunları söyledi:


"ABD Ortadoğu'da siyasi, ekonomik ve kültürel hegemonya kurmak istemektedir. Ortadoğu halklarının gerçekliliğini inkar ederek, yeni bir sömürge ilişkisi yaratmak istemektedir. Bunun bedeli ise binlerce çocuğun, kadının, yaşlının, askerin ölümüdür. Halkların kardeşliğini düşmanlığa çevirmekte, bölgede etnik ve inançsal yapıyı birbirine düşman ederek bölgedeki hakimiyetini kalıcılaştırmaya çalışmaktadır."


Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun bu gelişmeler karşısında barış seçeneğini önerdiğini kaydeden Gümüş, Ortadoğu'da tırmanan savaşın engellenmesi ve başta ABD olmak üzere, İsrail ve müttefiklerini durdurmak için savaş karşıtı toplumsal muhalefetin küresel ölçekte baş kaldırmasına destek verdiğini ifade etti. Gümüş, "Aleviler ne Türkiye'de ne Ortadoğu'da ne de dünyanın bir başka ülkesinde savaş istiyor. Aleviler halkların kardeşliği ilkesini benimseyerek, herkesin dünya toprakları üzerinde eşit koşullarda kardeşçe bir arada yaşayabileceğine inanıyorlar" şeklinde konuştu.


Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:04

İLGİLİ HABERLER