Gündem
  • 14.7.2014 15:35

Alevi dedeleri kendini suya attı

Tunceli'de doğa tahribatı protestosu

Tunceli'de doğada tahribat yapıldığı gerekçesiyle bir protesto eylemi gerçekleşti. Eylemde Alevi dedeleri de protesto için suya atlayıp yüzdü.

Tunceli'de yaklaşık 100 kişilik bir grup, Doğa Derneği öncülüğünde Nazimiye ilçesine giderek, doğa tahribatını protesto amaçlı toplu olarak Peri Suyu'na atladı.

MUM YAKTILAR, SONRA SUYA ATLADILAR

Grup daha sonra su altında kalacak kutsal mekanlarda Alevi dedeleri öncülüğünde son dualarını yaparak mum yaktı. Alevi dedesi Veli Yıldız da protesto amaçlı Peri Suyu'na atlayarak yüzdü.

Tunceli'de Munzur ve Pülümür vadileri içinde yer alan Kemere Bel, Kavacık ve Kara Haydar plajlarında hafta sonunda Avrupa'dan gelen yerli turistlerin de katılımı ile büyük bir yoğunluk yaşanıyor.Hava sıcaklığının 37 derecelerde kentte plajlara akın eden turistler, Pülümür ve Munzur Çayı'nın serin sularında serinliyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen Tunceliler ile çevre illerde yaşayanlar, Pülümür ve Munzur vadilerinin kıyılarını doldururken, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan görüntüler ortaya çıkıyor. 

Turistler vadilerin soğuk suyunda serinlerken, plaj kıyılarına kurulan sahalarda plaj voleybolu oynayarak eğleniyor. 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:20

İLGİLİ HABERLER