Gündem
  • 31.3.2012 00:00

Alevilerin evlerini kim işaretledi?..

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Karapınar Mahallesi'ndeki evlerin işaretlendiği iddiasına ilişkin, ''Bu işaretlenme olayıyla ilgili herhangi bir bilgi ve delile ulaşılamadı'' dedi.
     Vali Sodan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik ile makamında düzenlediği basın toplantısında, 27 Şubat'tan bu yana olayın üzerinde sıkı bir şekilde durduklarını, o tarihten bu yana konuya ilişkin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.
     Adıyaman'da huzur, birlik ve beraberliğin devam ettiğini, işaretleme olayının basına yanlış aksettirildiğini vurgulayan Sodan, şöyle devam etti:
     ''Buna rağmen olayın üzerine çok ciddi bir şekilde eğildik. Emniyet Müdürlüğümüz hadise olur olmaz olayın üzerine sıkı bir şekilde gitti. Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlattı. Bu süreçte evleri işaretlenen tüm ailelerimizin ifadelerine başvuruldu. Fakat bu işaretlenme olayıyla ilgili herhangi bir bilgi ve delile ulaşılamadı. Nihayetinde vatandaşlarımızı üzmüştür. Bu hadise vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğine vesile olmuştur. Daha iyi bir kaynaşma oldu. Zaten Adıyaman'da herkes birbiriyle akrabadır, birbirini tanımaktadır. Halen tüm resmi ve sivil ekiplerimizin hadiseyi araştırma çalışmaları devam ediyor. Orada gece gündüz demeden ekiplerimiz bulunuyor.''
     Vali Sodan, basında yer alan bazı haberlerin yanlış olduğunu ifade ederek, ''Basında yer alan 'kadınlar nöbet tutuyor' haberleriyle alakalı... Öyle bir husus söz konusu değil. Bu hadise belki bilinçli bir şekilde kamuoyuna duyuruldu. Art niyetli kişilerce de yapılmış olabilir. Vatandaşlarımız gerçekten bu konuda çok bilinçliler. Vatandaşlarımız bu tür ayrımcı, bölücü, halkı kışkırtıcı provokasyonlara meydan vermemektedir,bundan sonra da vermeyecektir'' diye konuştu.
     Bir gazetecinin kamera kayıtlarına ilişkin sorusu üzerine Vali Sodan, bölgedeki bir kahvehanenin kamera kayıtlarının incelendiğini ancak bir delil elde edilemediğini bildirdi.
         Olayla ilgili madde bağımlısı bir çocuğun adliyeye çıkarıldığını belirten Sodan, ''Fakat ondan da bir netice çıkmadı'' diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER