Ekonomi
  • 13.8.2009 12:27

ALİ BABACAN'IN KRİZDEN ÇIKIŞ FORMÜLÜ

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında, Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz ve Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Konya'da toplandı.

Konya Dedeman Otel'de düzenlenen toplantı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın dışında, devlet bakanları Cevdet Yılmaz, Zafer Çağlayan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla başladı.

Toplantıya ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 11 ilin valisi, büyükşehir belediye başkanları ve çok sayıda bürokrat katılıyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, toplantı öncesinde önemli açıklamalar yaptı.

Babacan'ın açıklamaları şöyleydi: "Türkiye krizi çabuk atlatacak ve krizden asgari düzeyde etkilenecek.

Bu dönemler zor dönmeler. Bu dönemleri bazı programları uygulayarak bazı kararlar alarak aşacağız. 2010-2011 dönemi daha rahat geçecek. Kararrlı amin adımlarla yolumuza devam edeceğiz.

Alınan kararların takipçisi olacağiz. Kararlı olacağız. Açık olacağız. Hiç bir şeyi hiç bir kimseden saklamayacağız.

Gemimizin rotasını belirleyeceğiz Ve gemimizi sağlam tutacağız. Kararlılık ve cesur olmak önemlidir. Öngörülebilir olmak önemlidir. Türkiye'nin başarılı olacak gücü ve kaynağı vardır."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "Ezberler bozuldu artık yeni dünya düzeni var. Med-cezirlere kapılmamalıyız. Sular çekilince dibi boylamamalıyız. Buna karşı tedbir alarak krizden çabuk çıkmanın yollarını aramalıyız. Yatırım teşvik sistemi önemli bir başlangıçtır. Gereksiz tartışmalarla fırsatlar kaçmamalı." dedi.

Yeni işyeri açmada yüzde 18 azalma olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, üretim artışının sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Meccut kapasitenin işler haline getirilmesinin önemine de dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bugünü kurtarmadan yarına ulaşılamayacağını söyledi.

Hükümetin üreticinin üzerindeki istihdam yükünü azaltmasından ötürü duyduğu memnuniyeti de dile getiren Hisarcıklıoğlu, Konya Ovası Projesi'nin önemine de dikkat çekti.

Yeni pazar arayışlarının önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu çabaları takdirle karşıladığını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER