Asayiş
  • 5.4.2017 11:09

Ali İsmail Korkmaz davasında karar çıktı

Kayseri 3 . Ağır Ceza Mahkemesi Ali İsmail Korkmaz davasına ilişkin Yargıtay'ın bozma kararının ardından daha önce beraat eden polis memuru H.E ' ye 7 ay 15 gün, fırıncı E.H.'ye ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi eylemleri sürecinde Eskişehir'de dövülerek öldürülmesi davasında, haklarındaki karar Yargıtay tarafından bozulan sanıklar polis memuru Hüseyin Engin ve fırıncı Ebubekir Harlar bugün yeniden yargılandı.

Ve Ali İsmail Korkmaz davasında bugün karar çıktı.
 

POLİSE VERİLEN CEZANIN HÜKMÜ ERTELENDİ

Mahkeme Ebubekir Harlar için 8 yıl hapis cezası verdi. Ceza indirimle 6 yıl 8 ay'a düştü.. Mahkeme Hüseyin Engin için ise 6 ay hapis verdi. Engin kamu görevlisi ve copla olduğundan ceza 9 aya çıksa da takdiri indirimle 7 ay 15 gün'e düştü. Hüküm ise ertelendi.

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine 707 bin TL tazminat

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, polis memuru Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezası ile 3 fırıncıya verilen cezaları onamıştı. Daire, polis memuru Hüseyin Engin'e verilen beraati bozmuştu. Fırıncı Ebubekir Harlar hakkındaki karar ise “suçun yardımcısı” değil “faili” olduğu gerekçesiyle bozulmuştu.

Güncellenme Tarihi : 5.4.2017 11:35

İLGİLİ HABERLER